Connect with us

Bioskop

Jovana Stojiljković OTKRIVA: Od OVE SCENE iz filma VERA se uvek NAJEŽIM! Evo o KOJOJ sceni je REČ!

Glumica otkrila šta joj je bilo najteže na snimanju

Published

on

Vera Jovana Stojiljković

Glumica Jovana Stojiljković, prešla je put od svoje prve profesionalne uloge u kontroverznom filmu „Klip“ kao srednjoškolka, do popularnosti u generacijskoj seriji „Jutro će promeniti sve“, do svoje najveće uloge u filmu „Vera“ kao četvorostruki srpski tajni agent.

Veru Pešić, srpsku špijunku, i ujedno glavnu žensku ulogu sa koje se objektiv kamere ne spušta, igra Jovana Stojiljković. Ova glumica od početka do kraja uspeva da drži ceo film.

Ono što je zanimljivo za ovo ostvarenje je što Drugi svetski rat i sukob i igre velikih sila možemo gledati ali i suditi o njima iz ugla jedne žene.

Životna priča Vere Pešić, koju mnogi nazivaju srpskom Mata Hari je fascinantna i nalik filmskoj priči. Žena koja je uspela da proživi nekoliko života samo do svoje 25 godine, kada je ubijena 1943. godine, zajedno sa svojom majkom.

Sami autori ističu da se u filmu radi o romansiranoj biografiji, ali s obzirom na to da je reč o ženi o kojoj svako ima drugačije sećanje, a da su se sami autori filma oslanjali na dokumenta iz tog vremena, kao i na njena pisma od kojih su najviše saznavali, onda možemo reći da je ovo dosta veran prikaz ličnosti žene koja je uspela da pređe put od naivne devojke iz unutrašnjosti do opasnog igrača i špijuna od kojeg su zazirali mnogi.

Jovana Stojiljković je nakon novinarske projekcije filma „Vera“ izjavila da ona nema nikakve sličnosti sa Verom Pešić, ali da ju je tokom rada na filmu mnogo zavolela kao i da joj je dala svoju energiju.

I to se vidi. Teško da bilo ko može da zameri Veri Pešić na svim spletkama, lažima i opasnim situacijama u koje je dovodila sebe ali i druge jer, kako kaže Vera u filmu, „radila sam ono šta sam morala.“

– Potpuno je fascinantno kroz šta je sve prošla, ona je dokaz one stare narodne da ti život da ono što možeš da podneseš – kaže Jovana o svojoj junakinji.

Film je pun uzbudljivih, napetih, ali i emotivnih scena. Za glavnu glumicu najpotresija scena je na kraju filma – „evo i sada sam se naježila od nje“, priznala je novinarima.

O danima na snimanju ovog špijunskog trilera Jovana kaže da je „pravi štreber“ i da je bila maksimalno posvećena svom liku tokom sva tri meseca snimanja.

– Svaka uloga je nešto novo i kao da je radim ispočetka. Zahvalna sam na ovoj ulozi u svojoj 30. godini. U glumi je najbitnije trajanje, videćemo šta će mi ova uloga doneti – zaključuje glumica.

Film „Vera“ zasnovan na istinitoj priči od 9. novembra započinje svoj bioskopski život u celoj Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV/24sedam.rs

Foto Printscreen

 

 

Advertisement