Connect with us

TV

MIKULA se vraća u nastavku serije CRNA SVADBA! I to sa VELIKIM RAZLOGOM! Evo o čemu se RADI

Ljiljana Blagojević otkriva zašto joj nije bilo svejedno da igra vračaru

Published

on

Jedna od najboljih naših glumica, Ljiljana Blagojević trenutno snima seriju “Lako je Raletu”, koja nastaje po licenci kultnog američkog sitkoma “Svi vole Rejmonda”. Mada je u karijeri odigrala na stotine likova, kako u pozorišti, tako i na televiziji i na filmu, u poslednjih nekoliko godina njen lik Mikule iz serije “Crna svadba” privukao je veliku pažnju javnosti.

– Pa, bogami, nije lako igrati to što sam igrala u “Crnoj svadbi”. Opšte je poznato da su folklor i kulturno nasleđe Vlaha veoma zanimljivi i bogati. Mnogo je paganskih običaja, mnogo je nedokazanog, po čemu ni ne treba mnogo čeprkati, što se kaže. I kada me je reditelj Nemanja Ćipranić zvao, bilo mi je intrigantno što je uloga potpuno drugačija u odnosu na prethodne. Imala sam totalnu transformaciju, govorila sam nešto do tada nepoznato. Istraživala sam vlaško kulturno nasleđe i vodila računa da ne povredim nikoga – rekla je Ljiljana Blagojević.

Ljiljana Blagojević kao Mikula u seriji „Crna svadba“

Na pitanje da li ju je zbog toga bio strah, cenjena glumica je odgovorila:

– Sećam se da sam Nemanji Ćipraniću rekla: “Molim te, nemoj da snimamo ove bajalice u cugu. Uopšte ne znam šta je tu tačno, šta nije, ali ne želim da to izgovorim odjednom”. I tako je bilo. Slično je bilo kada smo radili “Kraj dinastije Obrenović”, pa smo u Kovilju, u manastiru, glumili venčanje kraljice Drage i kralja Aleksandra. Tada je došao vladika i rekao: “Možete da snimate, ali ne u cugu. Ako bude u cugu, to će biti kao da su se venčali”. Postoji, dakle, nešto u šta ne treba da dirate kako ne biste napravili neki belaj.

Baba-Mikula-Crna-svadba2

Crna svadba: Mikula

A šta joj je bilo najteže u “Crnoj svadbi”?

– Nije prijatno snimati pod onom maskom, sa sočivima kroz koja ništa ne vidiš, u dva sata iza ponoći, u nekoj šumi, baš na starom groblju, uz bajalice. Glumac po prirodi ima veliku maštu, i ta mašta samo može da raste. Snimanje “Crne svadbe” je bilo prilično intrigantno i, bez obzira na sve, lepo se završilo.

Upitana da li ćemo u nastavku serije gledati baba Mikulu, čije snimanje je najavljeno posle Nove godine, Ljiljana Blagojević otkriva:

– Biću možda u jednoj, dve epizode, kako mi je rekao reditelj, da bi se završila priča mog lika. Mikula je ostavila veliki trag u publici, mnogi su je i zavoleli i shvatili su je. Naš narod voli i horor kao žanr, i drago mi je što sam se i u njemu oprobala.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Firefly

Izvor TV novosti

Advertisement