Connect with us

Domaći film

HIT! Stiže JUŽNI VETAR 3! Maraš i Baća idu na KOSOVO! Saznajte SVE o novom nastavku kultne AKCIJE!

Sledi SPEKTAKL neviđen na ovim prostorima!

Published

on

Južni vetar 3 reditelja Miloša Avramovića jedan je od četiri dugometražna filma koja je Filmski centar Srbije odobrio na ovogodišnjem konkursu.

Treći nastavak poznate franšize, koja je postala nacionalni i regionalni produkcijski brend i bioskopski blokbaster, navodi se u saopštenju FCS, donosi kvalitativno pomeranje autorskog postupka – i rediteljski, i ritmički, i vizuelno – u odnosu na drugi deo trilogije „Ubrzanje“… Avramovićeva rediteljska ekplikacija je uklopljena u produkcijske i scenarističke zamisli franšize, uz sugestiju da se finalna verzija scenarija što više približi samosvojnosti trećeg nastavka kako bi se mogao gledati i nezavisno od prethodnih.

Prepoznatljivost Avramovićeve poetike – dinamika kadra, vratolomne vožnje koje oduzimaju dah, visoki dometi produkcije – uveravaju da će „Južni vetar 3“ biti na visini prva dva dela. Кomisija FCS-a sa entuzijazmom podržava ovaj filmski projekat.

Kako se navodi u odluci, treći deo filma Južni vetar, vodi nas na Kosovo i opisuje funkcionisanje albanske mafije, a Maraš i Baća pokušavaju da se izvuku iz krutih matrica kodeksa i pravila ponašanja tamošnjih mafijaša kako radili svoj posao, koji ih je i doveo na Kosovo.

Maraš je u nastavku okrenut unutrašnjem preispitivanju i prošlosti, na šta ga delimično primorava i krivica koju oseća prema onome što oseća prema svojoj porodici.

U tome se, kako se navodi, ogleda i najkrupnija promena u Maraševom karakteru, koji je konstruisan kriminalnim miljeom.

Najnoviji nastavak filma reditelja Miloša Avramovića podržan je sa 42.5 miliona dinara, zbog čega se može naslutiti da će nam Južni vetar 3 doneti spektakularnu akciju i uzbuđenje.

Konkurs za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova raspisao je Filmski centar Srbije, a Komisija Filmskog centra Srbije odlučivala je u sastavu: Marko Jocić, Dušan Jovović, Marko Krstić, Kosta Peševski i Nenad Pavlović.

Na konkurs je prijavljeno ukupno 23 projekta, a podržana su četiri, i to: KUĆA, rediteljke Tanje Brzaković, producentske kuće Talas Film; JUŽNI VETAR 3, reditelja Miloša Avramovića, producentske kuće Režim; RIBAR I BALERINA, reditelja Lazara Ristovskog, producentske kuće Zillion Film; i film JA LI GRMI, JA L’ SE ZEMLJA TRESE? reditelja Siniše Cvetića, producentske kuće Košutnjak Film.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

Foto Promo

Advertisement