Connect with us

FILM

OLIVER TVIST: Epski spektakl Romana Polanskog na kanalu FOX LIFE

U petak, 16. decembra, od 21.00

Published

on

Oliver-Tvist

Raskošno snimljena drama “Oliver Tvist” (Oliver Twist), koja je na programu kanala FOX LIFE u petak, 16. decembra, od 21.00, delo je dvojice oskarovca – reditelja Romana Polanskog i scenariste Rolanda Harvuda. Reč je o međunarodnoj koprodukciji Velike Britanije, Češke, Francuske i Italije, pa otuda i basnoslovni budžet od 60 miliona dolara.

Radnja ekranizacije čuvenog istoimenog romana Čarlsa Dikensa, koja je 2006. godine bila nominovana za Evropsku filmsku nagradu u kategoriji publike za najbolji film, u centar zbivanja stavlja devetogodišnjeg dečaka koji jedva preživljava u sirotištu u engleskoj provinciji. Nakon što je nekoliko puta strogo kažnjen, jer je zatražio još hrane, Oliver Tvist (Barni Klark) biva prodat za tri funte pisaru Soveberiju (Majkl Hiz), slabiću koji ne može da spreči da se na nesrećnom dečaku iživljava njegova supruga i podli mladić Noa Klejpol (Kris Overton).

Oliver odlučuje da pobegne u London, gde upoznaje vršnjaka Artfula Dodžera (Gari Iden), spretnog džeparoša. On mu nudi pomoć i krov nad glavom. Dodžer krade za starog Fagina (Ben Kingsli), koji donekle brine o deci koja rade za njega i podučava ih lopovskim veštinama. Taj slatkorečivi i pohlepan čovek plen brižno čuva pod daskama u podu trošne kuće u sirotinjskom delu grada u kojem žive. Dok uči kako spretno i neprimetno da krade novčanike i hranu, Oliver se zbližava sa ekscentričnim Faginom…

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement