Connect with us

Domaće serije

IGRA SUDBINE ponovo ŠOKIRA! Adu Kanački smestili u sanitet BEZ BOLNIČARA! Ali to nije SVE!

U slučaju drugog infarkta Lila bi Adi pružila prvu pomoć toplim rečima!

Published

on

Igra sudbine

Igra sudbine polako, ali sigurno postaje veoma zanimljiva serija jer je promenila žanr. To više nije melodrama, već parodija. A ljudi vole dobre parodije. U prilog tome svedoči i čuvena scena iz saniteta u kojoj Adu Kanački na samrti teše Ivan, Lila (u ovoj fazi još avet-baba iz filma „Ko to tamo peva“ jer niko ne zna ko je i zašto je u bolničkim kolima Zlata Numanagić umesto Danice Ristovski) i služavka Jasna.

Da krenemo redom – šta nije u redu sa ovom scenom?

1. Zašto je Ada uopšte u sanitetu?

Kao što sada već znamo zahvaljujući vidovitom Tići čija se rakijska čakra otvorila u presudnom trenutku, Ada Kanački je doživela srčani udar. U slučaju infarkta, logično, neophodno je da uz sanitet stignu i neki bolničari koji će ili reanimirati Adu na licu mesta ili joj pružiti prvu hitnu pomoć koja se daje u slučaju srčanog udara. Međutim, niti smo videli bolničare, niti smo videli da je Adi iko pružio hitnu pomoć. Samo je natovarena u sanitet i transportovana ne u Urgentni centar, već na regularno bolničko odeljenje.

2. Zašto su u sanitetu Jasna i Lila?

Po pravilima medicinskog transporta u slučaju intervencije Hitne pomoći, uz pacijenta se u sanitetu prevozi samo jedan civil i to isključivo član porodice. Posmatramo li scenu u kojoj su Ada, Ivan, Lila (avet-baba iz „Ko to tamo peva“) i Jasna u sanitetu jasno je da su tu bar dve osobe višak. Ali niko nije primetio da postoji i manjak. A sada malo i o tome.

3. Zašto u sanitetu nema bolničara?

Budući da se Ada na kanabe stropoštala kao posečeno stablo, očigledno je da je porodica Kanački za prevoz onesvešćene „glave porodice“ unajmila kombi za selidbe, a ne Hitnu pomoć, jer bi u bolničkom vozilu po pravilu morala da postoje bar dva bolničara koja vode računa o pacijentu. Međutim, u kombiju za selidbe unajmljenom od porodice Kanački za transport posrnule lavice koju je dotukla preteška reč izvršitelja, ali ne i Brunerov pištolj uperen joj u potiljak, ili Sofijin čaj od kog je živa pomahnitala, bolničara nema. Verovatno nisu mogli da stanu od od Ivana, Lile (avet-babe iz „Ko to tamo peva“) i Jasne. Dakle, u tom trenutku, Ada je mogla da doživi i drugi infarkt, a Hitnu pomoć toplim rečima pružila bi joj njena tetka (avet-baba iz „Ko to tamo peva“).

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Izvor FILM i TV

Advertisement