Connect with us

Domaće serije

OTKRIVAMO: Počelo snimanje nove domaće serije IZGUBLJENA ZEMLJA! Evo o čemu je reč!

Reditelj projekta je Vladimir Perišić

Published

on

Lost Country

Lost Country (Izgubljena zemlja) projekat za film reditelja Vladimira Perišića našao se na listi Koprodukcionog marketa Berlinala. Od 12. do 15. februara 2017. godine, na 14. izdanju Koprodukcionog marketa u Berlinu predstavljeno je 36 obećavajućih projekata za dugometražne filmove koji su pristigli iz 29 različitih zemalja.

Lost Country je podžan na poslednjem konkursu Filmskog centra Srbije za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova. Kako je istaknuto u obrazloženju konkursne komisije, Perišićev novi film će istraživati čulno, emocionalno i političko formiranje jednog dečaka Stefana, a kasnije tinejdžera i mladića, rođenog 1980-ih. Radnja je smeštena u 1996. godinu tokom demonstracija protiv režima Slobodana Miloševića. Stefan mora da se pomiri sa činjenicom da je njegova majka deo zločinačkog režima, i da joj se suprotstavi.

Ova svojevrsna hronika će obuhvatiti tri decenije, i kroz priču o pojedincu predstaviti krupna istorijska previranja u ovom periodu i u ovom regionu. Film Lost Country nastaje u produkciji producentskih kuća Trilema (Srbija),  KinoElektron (Francuska) i Kinorama (Hrvatska).

Prvi dugometražni film Vladimira Perišića, Ordinary People (2009), premijerno je prikazan u okviru programa Nedelja kritike na Filmskom festivalu u Kanu, da bi nakon toga osvojio nagradu Srce Sarajeva i glavnu nagradu na Filmskom festivalu u Kotbusu.

Scenario za film u međuvremenu adaptiran je za seriju koja se trenutno snima na starom Sajmištu i u Beogradu.

Na IMDb stranici projekta stoji da glavne uloge tumače Jasna Đuričić i Jovan Ginić, a li nema detaljnijih podataka o glumačkoj postavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor: Film i TV

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement