Connect with us

Domaće serije

OTKRIVAMO: Serija VERA stiže na RTS 1! A evo i KADA i u KOM TERMINU!

Serija će imati 10 epizoda

Published

on

Vera

Serija Vera, inspirisana istinitom pričom o Veri Pešić, četvorostrukoj špijunki koja se našla u vihoru Drugog svetskog rata, posle istoimenog filma, uskoro stiže i na mali ekran. Lik glavne junakinje zasnovan je na istorijskoj ličnosti, a stručni konsultant na projektu bio je general Svetko Kovač. Kako saznajemo, serija „Vera“ emitovaće se na RTS 1 od 21. januara po zvaršetku serije „Mama i tata se igraju rata“, i to subotom i nedeljom u 20.05.

Rediteljski prvenac, scenariste Nedeljka Kovačića i koscenaristkinje Kristine Đuković, nastao pod okriljem producentske kuće GFC, na čijem je čelu Danka Milošević (“Tajne službe Srbije”, “Jovanka Broz i tajne službe”), posle premijere u Beogradu, 10. novembra, pogledalo je više od 60.000 ljudi u bioskopima u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Banja Luci, Podgorici, a 2. decembra film je imao premijeru i u Beču.

Serija „Vera“ je priča o srpskoj Mata Hari

Radnja prati period neposredno pre Drugog svetskog rata i tokom njega, a naslovnu ulogu „srpske Mata Hari“ maestralno je dočarala naša talentovana mlada glumica Jovana Stojiljković. Ovo je jedno od retkih filmskih ostvarenja, sa ovom tematikom, u kojem je glavna uloga poverena ženi. Devetnaestogodišnja lepotica, Vera Pešić, iz Sijarinske banje, posle razočaranja u mladalačku ljubav sa komunistom Milivojem Perićem (Viktor Savić), puna nade i snova o životu iz holivudskih filmova, koje je obožavala, dolazi u Beograd i ubrzo postaje saradnica jugoslovenske, nemačke, francuske i engleske obaveštajne službe.

Čitavu plejadu muških likova u ovom filmskom i TV projektu, koji nisu mogli da odole čarima fatalne zavodnice Vere, tumače Petar Zekavica (nemački oficir Karl Kraus), Nikola Kojo (Tanasije Dinić), Aleksandar Srećković Kubura (major Slavko Radović), Nebojša Dugalić (general Borivoje Mirković), Viktor SavićVuk Kostić (Radoslav Đurić), dok se Tihomir Stanić (vojvoda Kosta Pećanac) pojavljuje u ulozi Verinog oca.

Pored njih, važne uloge tumače i Anita MančićBojan ŽirovićZlatija Ocokoljić IvanovićNikola VujovićAndrej JemcovMiona MarkovićMilica TomaševićRadomir Nikolić.

Da li će postati prijatelji ili ni on neće ostati imun na čari tajanstvene mlade zavodnice, saznaćete u ovoj napetoj špijunskoj priči, čijih nas deset epizoda, očekuju u januaru na RTS.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement