Connect with us

Serije

„IZGUBLJENI SVET ANGKOR VATA“: Na kanalu VIASAT HISTORY

U nedelju, 19. marta, od 21.00-22.00 (dve epizode)

Published

on

Izgubljeni svet Angkor Vata

U ovom dokumentarcu „Izgubljeni svet Angkor Vata“ koji je na kanalu VIASAT HISTORY (nedelja, od 21.00-22.00), pratite kako vodeći svetski arheolozi kombinuju skeniranje lidarom sa terenskim istraživanjem i novim iskopavanjima kako bi otkrili spektakularne komplekse hramova, ogromne gradove i sofisticirane hidraulične sisteme zakopane duboko u džungli.

Drevni grad Angkor u Kambodži nekada je bio najveća metropola na svetu, sa milion stanovnika. U njegovom centru nalazio se spektakularni hramski kompleks Angkor Vat, najveći verski spomenik na svetu. Ko su bili ljudi koji su izgradili ovo drevno obeležje i dokle se prostiralo njihovo ogromno carstvo?

U prvoj epizodi istraživanja vode tim do neotkrivenih hramova u džungli, radar otkriva kako su kraljevi zauzeli novu teritoriju i da li piramida u džungli može pomoći u razumevanju stvaranja misterioznog kulta?

U drugoj epizodi tim koristi bespilotne letelice da istraži jedan od najvećih drevnih sistema vode, a staro oružje i tragovi kolosalne industrije gvožđa otkrivaju istinu koja se krije iza moći kmerske vojske.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement