Connect with us

Serije

„OPERACIJA ZLATNA GROZNICA“: Na kanalu VIASAT EXPLORE

U nedelju, 19. marta, od 22.50

Published

on

Operacija zlatna groznica

U dokumentarcu „Operacija Zlatna groznica“ koji je na kanalu VIASAT EXPLORE (nedelja, od 22.50), gledaćete kako tim istraživača kreće u potragu za zlatom na zaleđenom severu Kanade i slediće isti put kojim su krenuli prvobitni tragači za zlatom.

Tokom 1890-ih, tokom zlatne groznice u Klondajku, 100.000 običnih ljudi iz celog sveta otišlo je u potragu za blagom. Na lokalitete je stigla tek trećina tragača. A sada će grupa avanturista, predvođena istoričarem Denom Snouom, krenuti njihovim stopama, na put od 950 kilometara, koristeći ista sredstva kao i originalni istraživači.

Tim, koji uključuje i polarnog istraživača Felisiti Astona i terenskog lekara dr Kevina Fonga, moraće da pređe opasne planinske prevoje, pređe ogromna zaleđena jezera i suoči se sa brzacima i veličanstvenom rekom Jukon ploveći jednostavnim drvenim čamcem. Izolovani i izloženi lošim vremenskim uslovima, suočiće se sa velikim opasnostima. Biće to zanimljivo putovanje puno otkrića u netaknutoj i prelepoj prirodi.

Potpuna iscrpljenost, hladne noći i divlji medvedi očekuju ekipu. Da li će preživeti nedelje agonije koje ih dele od zlatnih polja Klondajka? I hoće li pronaći zlato kada konačno stignu tamo?

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement