Connect with us

FILM

„ALEKSANDAR VELIKI“: Istorijski film na kanalu FOX MOVIES

U ponedeljak, 27. marta, od 22.55

Published

on

Aleksandar Veliki

Film „Aleksandar Veliki“ koji je na kanalu Fox Movies (ponedeljak, od 22.55), gledaćete kralja Makedonije i jednog od najvećih vojskovođa u istoriji ratovanja, koji je pokorio većinu poznatog sveta.

Grčki general Ptolomej (E. Hopkins) odlučuje da svojim učenicima ispriča priču o životu i delu slavnog Aleksandra Velikog. Legendarni makedonski kralj, vojskovođa i osvajač je sin smelog kralja Filipa II (V. Kilmer) i prelepe epirske princeze Olimpijade (A. Joli). Uprkos međusobnoj netrpeljivosti, roditelji su dečaku pružili najbolje obrazovanje pod paskom čuvenog atinskog filozofa Aristotela (K. Plamer), koji je Aleksandru usadio ukus za muziku i poeziju, i razvio u njemu osećanja hrabrosti i časti. Mladi Aleksandar (K. Farel) tokom godina stiče intimnog prijatelja i saveznika u osetljivom Hefestionu (DŽ. Leto), a posle očeve smrti, kao dvadesetogodišnjak, preuzima državu koja je skoro u ruševinama.

Pošto je odlučno pokrenuo vojsku i ugasio nekoliko pobuna, Aleksandar Makedonski je na kraju postao zagovornik bratstva različitih naroda i ujedinjenja kultura Istoka i Zapada. Oženivši se privlačnom Roksanom (R. Doson), ubrzo kreće u rat sa vojskom od 30.000 pešaka i 5.000 konjanika protiv desetostruko većeg Persijskog carstva, i bori se protiv moćnog persijskog vladara Darija III u bici kod Gaugamela (R. Degan).

Aleksandar će svoj osvajački pohod okončati posle punih 8 godina, nakon što je osvojio Malu Aziju i pokorio Egipat u dalekoj Indiji, na teritoriji današnjeg Pakistana, sukobivši se sa kraljem Porom (B. Bunluerit).

Uloge: Colin Farrell, Angelina Jolie, Jared Leto, Val Kilmer, Anthony Hopkins, …

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Fox

Advertisement