Connect with us

Emisije

„GRAĐENJE DIVOVA“: Maraton u okviru KLUBA EXPLORE

Druga sezona, u četvrtak, 30. marta, od 10.35-16.15 (sedam epizoda)

Published

on

Građenje divova

U okviru Kluba Explore (10.35-16.15), gledaćete maraton serijala „Građenje divova“ gde otkrivate tajne iza izgradnje nekih od najvećih superstruktura na svetu.

U epizodi pod nazivom „Veliki podzemni put“ – Štokholmska pruga, duga 13 milja, čija je izgradnja koštala nekoliko milijardi dolara, postaće jedan od najdužih na svetu. Zahvaljujući njoj, svakog dana, u centru Štokholma ima 140 000 vozila manje.

U epizodi pod nazivom „Mega metro otporan na zemljotrese“ – svakog dana saobraćajnice Los Anđelesa su zagušene. Šta je rešenje? Izgradnja metroa koji će povezati ceo grad. Ali ovaj poduhvat neće biti nimalo lak.

U epizodi pod nazivom „Najskuplji stadion na svetu“ – stadion u Los Anđelesu, čija izgradnja košta preko 2.5 milijarde dolara, i koji može da primi preko 100 000 posetilaca, postaće centar velikog sportskog i zabavnog centra.

U epizodi pod nazivom „Najveći grad od leda na svetu“, gledaćete kako u Kini 15 000 ljudi radi na Harbin izložbi i na Festivalu leda. Ova dva događaja pokrivaju prostor od 600 000 kvadrata, a na njima se koristi 150 000 kvadrata leda. Ovo je najveća ledena konstrukcija.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement