Connect with us

FILM

„KOLATERAL“: Tom Kruz na kanalu FOX

U petak, 07. aprila, od 21.00

Published

on

Kolateral

Film „Kolateral“ koji je na kanalu FOX (petak, od 21.00) je nominovan za dva Oskara, a osvojio je čak 9 drugih filmskih nagrada („BAFTA“, „Black Reel“, „Golden Satellite“…) i ukupno 36 nominacija. Kolateralna šteta je također poznat po tome što se Tom Kruz po prvi put pojavljuje u ulozi negativca. Džejmi Foks je za svoju glumu nagrađen nominacijom za Oskara u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Vinsent (Tom Kruz) je proračunati plaćeni ubica na vrhuncu slave i koji mora izvršiti pet ubistava širom Los Anđelesa. Platio ga je meksički narko-bos koji mu je, kao i svakom pristojnom poslodavcu, dao stroga uputstva o petorici koji bi mogli da budu ubijeni na predstojećem suđenju. Pošto je studiozno pripremio svoj krvavi pohod, Vinsent uzima taksi sa vrlo jednostavnim planom zarad neupadljivosti.

Taksista Maks (Džejmi Foks) odvešće ga do prvog „klijenta“ gde će ga sačekati, a posle kraćeg posla vožnja može da se nastavi, sve dok Vinsent potpuno ne otkloni pretnju svom poslodavcu. Ali stvari se komplikuju kada taksista postaje svedok već posle prvog ubistva, nakon čega ga Vinsent nasilno uvlači u svoj plan, koji očigledno nema nameru da menja, već samo malo prilagođava. Foksu nema izlaza, a jedino što mu preostaje je da prihvati novonastalu situaciju. Morbidna vožnja taksijem kroz Los Anđeles može da počne.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement