Connect with us

Serije

„VELIKI MEKONG: LUK NUEN“: Na kanalu 24KITCHEN

U petak, 21. aprila, od 13.00-13.30 (dve epizode)

Published

on

Veliki Mekong: Luk Nuen

Svetski poznati kuvar i TV lice vijetnamskog porekla Luk Nuenod 21. aprila na kanalu 24KITCHEN vodi nas u čarobnu kulinarsku avanturu „Veliki Mekong: Luk Nuen“. Ova emisija, koja će se emitovati petkom u 13.00-13.30, svojevrsna je odiseja vinu slakroz domovnog kuvara tokom koje ćemo Vijetnam sagledati kroz njegovu kulinarsku, ali i folkornu tradiciju.

Na putovanju kroz južne regije Vijetnama, od grada Ho Ši Mina (Sajgon), kroz deltu reke Mekong, i zatim prema severu, duž obale grada Hoj An, koji je uvršten na spisak Uneskove svetske baštine, upoznajemo mnoge Lukove rođake, koji će sa njim podeliti tajne vijetnamske kuhinje i pomoći mu da otkrije male proizvođače koji već vekovima uzgajaju važne sastojke.

Najzanimljiviji deo putovanja u Jugoistočnu Aziju jeste odlazak na lokalne pijace. Ovde Luk otkriva drevne kulinarske tehnike koje su hiljadama godina oblikovale kuhinju Azije. Želja mu je da pokaže sve prednosti u kojima danas uživamo, a koje su nastale kroz raznolikost azijskog kulinarstva. Ako nikada niste imali priliku da posetite Aziju i Vijetnam, kulinarski serijal „Veliki Mekong“ idealna je prilika da otputujete na Daleki istok iz svoje fotelje. A to ćete najlakše učiniti uz slasne zalogaje koje za vas pravi Luk Nuen. Možda neko od egzotičnih jela donese dah Azije u vašu kuhinju.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement