Connect with us

FILM

„VAŽNO JE ZVATI SE ERNEST“: Na kanalu FOX LIFE

U subotu, 03. juna, od 20.00

Published

on

Važno je zvati se Ernest

Romantična komedija „Važno je zvati se Ernest“ koja je na kanalu Fox Life (subota, od 20.00), prati dvojicu prijatelja koji koriste ime Ernest da bi postigli neke, uglavnom ljubavne, ciljeve u životu.

Bogati Džek Vorting (Kolin Firt) smatra da je život na selu veoma dosadan. Zbog toga često odlazi u grad pod izgovorom da mora da poseti svog brata Ernesta, koji je u finansijskim problemima. Naravno, Ernest ne postoji, ali Džek je poznat pod tim imenom svojim gradskim prijateljima. Ovog puta Džek je došao u grad da zaprosi prelepu Gvendolen (Frens O’Konor), rođaku svog prijatelja Aldžernona (Rupert Everet). Aldžernon je, pak, veoma zainteresovan za Džekovu mladu štićenicu Sesili (Riz Viterspun), koju nikada nije video, ali o kojoj je čuo svašta lepo. Ipak, obojicu čekaju ljubavni jadi. Gvendolenina majka Augusta (Džudi Denč) odbija da Džeku da ruku svoje ćerke, a Džek ne želi da Aldžernonu otkrije svoju adresu na selu, jer ne želi da se taj šarlatan približi njegovom štićeniku. Snalažljivi Aldžernon je ipak pronašao željenu adresu i krenuo tamo brže i bolje, kako bi pretekao Džeka. Stigavši u seosku kuću, svima se predstavlja kao Earnest, Džekov razmetljivi brat…

Važno je zvati se Ernest je jedno od najpoznatijih dela Oskara Vajlda, poznatog pisca i pronicljivog kritičara engleskog aristokratskog društva s kraja 19. veka.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement