Connect with us

FILM

„MEMOARI JEDNE GEJŠE“: Na kanalu FOX MOVIES

Gejša koja će postati legenda, u nedelju, 25. juna, od 22.00

Published

on

Memoari jedne Gejše

U drami „Memoari jedne gejše“ koja je na kanalu Fox Movies (nedelja, od 22.00), u Japanu, pre Drugog svetskog rata, devojčica je odvojena od porodice. Ona procveta u legendarnu gejšu Sajuiri, koja zavodi najmoćnije muškarce svog vremena, ali je proganja tajna ljubav prema čoveku van njenog domašaja.

Čijo (S. Ohgo) i njena sestra, ćerke siromašnog ribara, prodate su gradu kada im se majka razbolela. Čim su stigle, razdvojene su. Čijo je pripadala ženi koju svi zovu Majka (K. Momori). Postala je podstanar i sluga u kući u kojoj su odgajane gejše. Kada je bilo jasno da će lepa devojčica izrasti u prelepu devojkuu, počela je njena obuka. Njena učiteljica postala je poznata gejša, nežna i dobroćudna, Mameha (M. Ieoh), koja ju je nesebično naučila svemu što je znala. Ubrzo je Čjoko dobila ime Sajuri (Z. Zhang) i postala gejša za koju se pričalo da će sigurno postati legenda…

Film je snimljen prema romanu američkog pisca Artura Goldena, koji je, između ostalog, studirao japansku istoriju i umetnost, a nekoliko godina je radio u Tokiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Fox

Advertisement