Connect with us

Domaće serije

DJECA KOZARE dobila novo SNAŽNO POJAČANJE! Evo o KOM popularnom mladom GLUMCU je REČ!

Snimanja do septembra

Published

on

Djeca Kozare

Početkom juna u okolini Bele crkve, mnogobrojna filmska ekipa nastavila je snimanje filmskog i serijskog projekta „Djeca Kozare“ koji se radi po scenariju Arsena Diklića iz 1986.

Za potrebe ovog zahtevnog i po mnogo čemu monumetalnog projekta, na više lokaciji u Srbiji, kao i u Republici Srpskoj, izgrađena je komplesna scenografija kako bi se što verodostojnije prikazali događaji iz leta 1942.

Kao što je od ranije poznato, u glumačkoj postavci ćemo gledati i Mikija Manojlovića, Irfana Mensura i Leona Lučeva, a kako su pisali mediji i Anica Dobra pojaviće se u ulozi Dijane Budisavljević. Kako saznaejmo veliko pojačanje projektu biće i mladi glumac Aleksej Bjelogrlić, sin Dragana Bjelogrlića, koji je svoje učešće najavio i na instagramu.

„Ovaj film donosi jednu važnu poruku – da je na ovim našim prostorima moguć suživot. Kako se kaže: ne treba zaboraviti zlo, ali valja nam živeti zajedno. Tu smo gde smo. Bez obzira na sve istorijske trzavice, balkanski narodi moraju naći način da žive u dobru, ne u zlu“, izjavio je Zafranović pred početak snimanja.

Autorsku i glumačku ekipu, predvođenu Zafranovićem, čini više od 100 glumaca i još 60-ak profesionalaca iz celog regiona, a planirano je da je snimanje traje do početka septembra.

Ceo projekat, koji čini film i TV serija od šest epizoda, izvodi Minakord produkcija zajedno sa RTS-om i Telekomom Srbije, a izvršna produkcija je Košutnjak film. Projekat je podržan i od strane FIlmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, Vlade Republike Srpske i Filmskog centra Republike Srpske.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

 

Continue Reading
Advertisement