Connect with us

TV

NESUĐENI Maraš i Sofija: OVI GLUMCI su bili U UŽEM IZBORU za serijal „JUŽNI VETAR“

Miloš Biković nije bio viđen za glavnog junaka

Published

on

Juzni-vetar-Milos-Bikovic-Jovana-Stojiljkovic

Jelisaveta Orašanin borila se sa Jovanom Stojiljković za ulogu Sofije u serijalu „Južni vetar“. Poznate glumice bile su u najužem izboru za lik devojke Petra Maraša (Miloš Biković).

Reditelj Miloš Avramović otkrio je kako je izgledala audicija i zbog čega je ulogu na kraju dobila Jovana.

– Na kastingu za ulogu Sofije bilo je dosta glumica, a Jelisaveta i Jovana su ušle u najuži izbor. Obe su sjajne glumice, veoma talentovane, pa su odlučivale nijanse. Uradile su probne scene sa Bikovićem i na licu mesta sam video da je između Miloša i Jovane bolja hemija – ispričao je reditelj jednom prilikom za Informer i objasnio zbog čega je to tako:

– Miloš i Jelisaveta su bili u istoj klasi na Fakultetu dramskih umetnosti i veoma su dobri prijatelji. Zbog toga mislim da nisu „kliknuli“ kao ljubavni par. Sa Jovanom je bila druga priča. Ispostavilo se da se nisam prevario.

Reditelj je otkrio da Miloša Bikovića nije planirao za ulogu Maraša, ali se predomislio kada se najpopularniji srpski glumac pojavio na kastingu.

– Nismo znali ko bi mogao da tumači lik Maraša… Napravili smo kasting na kom se pojavilo mnogo glumaca: Vuk Kostić, Petar Strugar, Marko Janketić… Svima smo dali šansu, a Biković je došao naknadno. Iskreno, mislio sam da je Miloš previše mekan za ulogu Maraša. Imao sam predrasude o njemu, nisam imao u planu ni da ga zovem na kasting! Na kraju se ispostavilo da je pun pogodak! Biković je zapravo Marašu dao crtu humanosti koja mu je falila. Odmah smo ga izabrali, iako su se pre njega za tu ulogu borili i drugi glumci – ispričao je reditelj.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement