Connect with us

Domaće serije

FEDIS 2023: GLASAJTE ZA NAJPOPULARNIJI GLUMAČKI PAR! Zvezde serije ZAKOPANE TAJNE najveći FAVORITI!

Koga publika najviše voli?

Published

on

FEDIS 2023

FEDIS 2023: Pre tačno 55 godina, 1968, na trećim „Filmskim susretima“ u Nišu, Milena Dravić i Ljubiša Samardžić, za uloge u filmu „Jutro“, dobili su prvu nagradu „Ona i on“, od čitalaca „TV novosti“, kao najpopularniji glumački par.

GLASAJTE KLIKOM NA LINK ISPOD

FEDIS 2023

Bio je to tek uvod u narednih 45 godina biranja, slavlja, gromoglasnih pozdrava laureatima, gužve, iščekivanja i potpisivanja autograma na Niškoj tvrđavi… Po uzoru na slavno priznanje, nastala je nagrada „Zlatna antena“, koju od 2020. godine u okviru međunarodnog Festivala drama i serija (FEDIS) dodeljuje Kompanija „Novosti“.

Kao što su nekada stotine hiljada čitalaca slale kupone, a kasnije i SMS poruke, sa glasovima za glumicu i glumca, tako su nastavile desetine hiljada posetilaca portala „Novosti“. Posle sedam godina pauze, prvi dobitnici obnovljene nagrade bili su mladi glumci Olja Lević i Luka Raco, kojima su uloge Mile i Alekse u „Igri sudbine“ donele nestvarnih 32.138 od pristiglih 43.336 glasova.

Naredne, 2021. godine priznanje su dobili Oljini i Lukini TV roditelji, odnosno Milica Milša i Vladan Savić. Kao Ada Kanački i Ivan Ožegović osvojili su neverovatnih 84 odsto, odnosno 47.229 glasova.

Prošle godine nagrada „Zlatna antena“ je sa osvojenih više od 60 odsto glasova otišla u ruke muzičkoj zvezdi Milici Pavlović i glumcu Milošu Timotijeviću, za uloge u krimi-drami „Pevačica“.

Osim dodele nagrade „Zlatna antena“ na finalnoj večeri FEDIS-a, pobednički par se od leta 2021. poklanja i publici na „Filmskim susretima“ u Nišu, čime je potpuno obnovljena tradicija duga 45 godina. Baš na Niškoj tvrđavi svoju slavu potvrdili su filmski i TV glumci iz svih krajeva Jugoslavije: Mira Stupica i Miodrag Petrović Čkalja, Stanislava Pešić i Vlastimir Đuza Stojiljković, Neda Arnerić i Vojislav Brajović…

Ove jeseni 13. FEDIS biće održan od 3. do 5. oktobra u Domu omladine Beograda, a prvi put u okviru konkurencije za nagradu „Zlatna antena“ u 15 kategorija takmičiće se TV serije iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, čime ovaj značajan festival i zvanično dobija prefiks regionalne manifestacije.

Selektor 13. FEDIS-a je profesor FDU u penziji, magistar Radenko Ranković. Inače, ovo je prvi festival TV serija u Evropi, osnovan maja 2011. godine. Nagrada „Zlatna antena“ do sada je dodeljena više od 120 puta najznačajnijim imenima u oblasti produkcije TV serija iz Srbije i regiona.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo FEDIS

 

Advertisement