Connect with us

Domaći film

OVUDA ĆE PROĆI PUT – Od 8. novembra u bioskopima širom Srbije!

Najnagrađivaniji srpski film stigao na veliko platno

Published

on

Ovuda će proći put

Ovuda će proći put – Najnagrađivaniji srpski film ove godine „Ovuda će proći put“ autorke Nine Ognjanović stiže i pred domaću publiku. Distribucija filma u srpskim bioskopima kreće od četvrtka, 9. novembra.

Specijalna projekcija filma, uz poklon ekipe, održana je u sredu, 8. novembra u Pirotu, nakon koje će film biti prikazivan u bioskopima u Beogradu (mts Dvorana, Cineplexx Galerija, Ušće, Big, Beo, Delta City, Roda Cineplexx, Tuckwood, Cinegrand, Cinestar Ada Mall), kao i u bioskopima širom Srbije (Novi Sad, Niš, Pančevo, Pirot, Trstenik, Zrenjanin, Kragujevac, Sombor, Subotica, Gornji Milanovac, Vrbas, Mojkovac…).

David Jovanović, producent filma je o početku bioskopske distribucije rekao: „Ovu godinu započeli smo prvim prekookeanskim letom i to ni manje ni više nego na festival na kom je debitovao Krsitofer Nolan! Na tom istom festivalu dobili smo nagradu publike i specijalno priznanje žirija. 10 meseci, 30 festvala, 15 nagrada i 3 kontinenta kasnije vraćamo se iz Mumbaja sa najvećeg filmskog festivala u Indiji sa svoje azijske premijere. Naš film bio je jedini predstavnik Srbije na tom festivalu i bio je prikazan u istorij selekciji kao i ovogodišnji dobitnik Zlatne palme u Kanu. Sve ovo zbirno me ne raduje i ne uzbuđuje koliko domaća distribucija! Ponosan sam što je naš film najnagrađivaniji srpski film ove godine i jedva čekam da ga nakon pola sveta vidi i naša publika! Idite odmah 9. novembra i pogledajte ga na najvećem platnu koje vam je dostupno“.

Glumica Eva Ras je o filmu kazala: „Ovuda će proći put mlade rediteljke Nine Ognjanović pobedio je na FEST-u ove godine (nagrada publike). Film je obišao planetu i dobio 15 nagrada, nagrade nisu važne kad ih ne dobijete ali kad ih dobijete postaju značajne. Od 9. novembra se taj film prikazuje u preostalim bioskopskim dvoranama kojih nažalost nema toliko puno i ja vas pozivam da čim vidite da se prikazuje ovo ostvarenje odmah odete da pogledate! Nije loše reći da i ja igram u tom filmu, ja koja imam 83 godine“.

Radnja filma „Ovuda će proći put“ smeštena je u odsečeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput. U selo, osim autoputa, stiže i stranac. Meštani, puni nepoverenja i straha prema promeni koju put donosi, sumnjaju da i stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere. Nekoliko nesporazuma i laži je dovoljno da netrpeljivost meštana prema strancu preraste u otvoreni sukob, a Jana, devojka iz sela koja se zaljubila u stranca, shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nad njim nadvila.

Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

„Ovuda će proći put” podržan je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije i Filmskog centra Srbije. Producent filma je Pointless Films, dok su koproducenti Fakultet dramskih umetnosti i Radio Televizija Srbije. Distributer filma za Srbiju je Art Vista.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement