Connect with us

Bioskop

TOP 7 filmova koji nas u JANUARU očekuju u CINE GRAND bioskopima. Jedan će vas POSEBNO ODUŠEVITI! Evo i KOJI!

Published

on

Januar mesec obeležiće bioskopski repertoar sa proslavljenim glumcima, istaknutim rediteljima, neobičnim ostavrenjima i sinhornizovanim animacijama. 

Ekipa istaknutih aktera predvođeni Nikolasom Kejdžom, Emilijom Klark, Čuetelom Edžioforom donosi nove likove na bioskopsko platno, a publiku očekuje i specifično ostvarenje animiranog žanra, film „Seljani“ snimljeno u srpskoj koprodukciji.  

Od četvrtka, 4. januara ostavrenje „Teška godina“ (A Difficult Year) poznatog rediteljskog dvojca Erika Toledana i Olivija Nakača naći će se u domaćim bioskopima.

Priča prati Alberta i Bruna koji su u dugovima do guše i obraćaju se socijalnom radniku kako bi im pomogao da se izbore sa svojim životima. Na jednoj od grupnih sesija nailaze na mladog aktivistu koji ih poziva da mu se pridruže. Privučeni više besplatnim pivom i čipsom nego borbom protiv konzumerizma i odbrane životne sredine njih dvojica pristupaju pokretu bez mnogo ubeđenja i počinju da osećaju dobru priliku.

Erik Toledano i Olivije Nakač poznati su širokoj publici još od filma “Nedodirljivi” (The Intouchables) iz 2011. godine kada su biografskom, emotivnom i komičnom pričom podstakli veliko interesovanje gledalaca koja im je potom donela nominaciju za nagardu BAFTA. Naslov „Neobični“ (The Specials) sa Vensanom Kaselom doneo još jedan socijalno anagžovani naslov koji takođe, kao i predhodni, balansira između drame i komedije.

Tokom druge nedelje januara meseca u bioskopskim salama zaživeće film naučnofantastičnog žanra „Generacije iz jajeta“ (Pod Generation) koji je prikazan na Sandens festivalu. 

Ideja o nezamislivom razvoju tehnologija i njenom potencijalu da parovima omogući zgodno i zajedničko roditeljstvo putem veštačke materice stiže u najnovijoj priči rediteljke Sofi Bart.

Rejčl i Alvi žele da postanu roditelji. On je botaničar koji je veoma naklonjen prirodi i tradicionalnoj trudnoći, ali njihov terapeut postavlja pitanje o trudnoći priordnim putem i teži da ustanovi veštački put do roditeljstva.

Glavna uloga Rejčel poverena je Emiliji Klark najpoznatijoj po ulozi Deneris u seriji Igra prestola.

Film koji je snimljen u srpskoj koprodukciji, „Seljani“, a koji je zatvorio nedavno održan Festival autorkosg filma naći će se na repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka 18. januara.
Na dugometražnom animiranom filmu autorskog para DK i Hju Velčman koji je oslikan rukom slikara radilo je više od njih dvadeset umetnika iz Srbije. a film je snimljen u koprodukciji Poljske, Srbije i Litvanije.
Priča prati seljanku Jagnu koja je primorana da se uda za mnogo starijeg, bogatog farmera uprkos njenoj ljubavi prema farmerovom sinu Anteku. Jagna postaje predmet zavisti i mržnje seljana, te je primorana da se bori kako bi sačuvala svoju nezavisnost.

Dobitnika nagrade Oskar Nikolasa Kejdža kao lika koga velika većina ljudi upoznaje svake večeri u svojim snovima što ga čini jednim od najpopularnijih među svim generacijama, gledaćemo u najnovijem filmu Kristofera Borglija „Scenario iz snova“ (Dream scenario) koji je na repertoaru od 25. januara.

Kraj meseca rezervisan je za animaciju „Dogs at The Opera“ koji će se naći u sinhronizovanoj verziji.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement