Connect with us

TV

HIT! TOŠE PROESKI dobija FILM! A evo KADA i na KOM KANALU je PREMIJERA!

Prošlo je 16 godina od smrti slavnog pevača

Published

on

Toše Proeski FILM – Na Prvoj televiziji u nedelju 28. januara od 18.50 na programu je dokumentarni film “Jedini – sećanje na Tošeta” o velikom balkanskom pevaču – Tošetu Proeskom.

Šesnaest godina prošlo je od tragične smrti muzičke legende, Tošeta Proeskog, koji bi 25. januara proslavio 43. rođendan.

Za 26 godina života i 15 godina karijere Toše Proeski ostavio je iza sebe veliki broj hitova, muzičkih nagrada i koncerata. Ipak, na dan kada je tragično izgubio život region nije plakao samo zato što je otišao veliki muzičar, već i veliki čovek. Tošetov doprinos nije bio samo muzički – njegov altruizam, humanitarni rad i ljubav prema životu i ljudima su ono po čemu ga ljudi i pamte. O tome najbolje svedoče njegova porodica, prijatelji iz detinjstva, ali i rodno Kruševo u kom od tog 16. oktobra 2007. kao da je vreme stalo.

Njegovi saradnici pamte njegov izvanredan talenat, prijatelji vedar duh, a porodica najboljeg sina, brata i ujaka.  Svi oni sa nama su podelili uspomene i sećanja zabeležena slikama i snimcima dugo čuvanim samo za njih. U prvom dokumentarnom filmu o Tošetu Proeskom svoja sećanja iznose i Toni Cetinski, Biljana Krstić, Jelena Tomašević, Bojan Marović, Ognen Nedelkovski i mnogi drugi.

Premijera filma “Jedini – sećanje na Tođeta” o sjajnom pevaču biće 26. januara u njegovom rodnom Kruševu, a televizijska premijera biće na Prvoj u nedelju 28. januara od 18.50. Autorka filma je Katarina Milovanović, snimatelj Srđan Preradović i montažer Nikola Uspenski, koji su deo ekipe emisije „Eksploziv“.  U priči o Tošetu Proeskom gledaoci će imati priliku da kroz sagovornike autorke dokumentarca Katarine Milovanović upoznaju ovog velikana.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAMFACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo/Prva

Advertisement