Connect with us

Sadržaj epizoda

VREME SMRTI 1. EPIZODA: Aćim i Đorđe prate Adama u vojsku

Nova serija Gorana Šušljika

Published

on

Vreme-smrti-1-epizoda

Vreme smrti 1. epizoda: Gavrilo Princip puca na Franca Ferdinanda. Austrougarska objavljuje rat Srbiji. Nakon prvih pobeda srpske vojske na Ceru, ostareli Aćim i Đorđe prate Adama u vojsku.

Nedugo zatim, u Prerovo stižu vesti o nastradalima. Adam nije među njima. Tola je izgubio jednog od četvorice sinova. Vukašin Katić je sa Olgom u izbeglištvu u Nišu. Nikola Pašić ga poziva na sastanak, što u njemu evocira uspomene na prvi susret koji mu je umnogome pomogao da se politički formira, kao Pašićev opozicionar.

Aćimu stiže Adamovo pismo. Njegova glavna preokupacija je konj Dragan ili barem tako prikriva interesovanje za Nataliju, kćerku učitelja Koste. Tola i Đorđe, ne mogavši da izdrže neizvesnost, odlučuju da krenu na front i potraže sinove.

Natalija dobija pismo od Bogdana, svog mladića, mladog komuniste i druga Ivana Katića, Vukašinovog sina, koga Aćim nikada nije upoznao. Olga prima pismo od kćerke Milene, u valjevskoj bolnici. Saznaje da je zaljubljena u nekog ranjenika.

U seriji “Vreme smrti” glavne uloge igraju Žarko Laušević, Predrag Manojlović, Dragan Mićanović, Slobodan Ninković, Nina Janković, Goran Šušljik, Milan Marić, Teodora Dragićević

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Nova

Advertisement