Connect with us

Domaće serije

EKSKLUZIVNO Dejan Karaklajić za FILM I TV otkriva SVE o velikom finalu serije TAJNE VINOVE LOZE! A evo i DA LI ĆE BITI 4. SEZONE!

U pripremi DVE NOVE SERIJE! Evo i KOJE

Published

on

Tajne vinove loze 4

Tajne vinove loze serija nastala u produkciji Telekoma Srbije i Met RO produkcijske kuće, barem kada je reč o emitovanju na Superstar TV, polako se bliži finalnoj epizodi aktuelnog trećeg ciklusa.

Radnja, po proverenom principu iz prethodna dva nastavka, što je bliža kraju sve je napetija, a gledaoce u poslednje četiri epizode, kako nagoveštava Dejan Karaklajić, reditelj i producent jedne od najuspešnijih domaćih serija poslednjih godina, očekuju velika iznenađenja.

U ekskluzivnom intervjuu za FILM I TV Dejan nam je otkrio u čemu je tajna uspeha Tajni vinove loze, ali i koji domaći projekti mu vratili nadu u budućnost srpske produkcije. Naravno, nisu izostala ni naša pitanja o nastavku popularne serije, jer znamo da je to ono što čitaoce i gledaoce najviše zanima.

Reditelj i producent serije „Tajne vinove loze“ Dejan Karaklajić

Tajne vinove loze svoj veliki uspeh, pre svega, duguju kombinaciji tema u kojima se publika iz sezone u sezonu prepoznaje i sa kojima se identifikuje. Iako u seriji imamo elemente trilera, ono na šta se najviše oslanjamo jesu poruke koje šaljemo kroz bavljenje različitim društvenim problemima i temama, poput alkoholizma, zlostavljanja, negativnog uticaja poroka, recimo, zavisnosti od kockanja, a tu su i teme koje su u ovu sezonu donele Bogdana i Andrijana, i linija priče o opsesivnosti i psihozi koju nosi Lucija. Jednostavno, reč je o svim onim temama kojima je bogat svakodnevan život. Dovoljno je biti na društvenim mrežama i pratiti medije i već imate dovoljno inspiracije za seriju – poručuje na početku razgovora za naš portal Dejan Karaklajić, ističući da su osnova Tajni vinove loze od početka bile i ostale ljubav i porodične priče Tomovića i Smiljanića.

TAJNE VINOVE LOZE 4. SEZONA – U PRIPREMI I NOVE SERIJE

Na naše pitanje, da li razmišlja o novoj sezoni ili će nam finale treće sezone biti i oproštaj od popularne serije, Karaklajić odgovara:

– Inspiracije i ideja ima, ali krajnja reč uvek zavisi od produkcije, a to je u ovom slučaju Telekom Srbija. Ako bude izražena želja i potreba za snimanjem novih sezona, svakako ćemo raditi na tome, ali za sad nema novih vesti. Ono na čemu trenutno radim jesu dva nova projekta. Prvi je još jedna porodična drama nalik „Tajnama vinove loze“, a druga serija biće dramedija. Žao mi je što nemamo više projekata iz ovog žanra na domaćim televizijama, ali reč je o seriji koju je, možda, i najteže pisati, pa je to i glavni razlog što nisu tako česte – otkriva reditelj za FILM I TV, dodajući da je oduvek radio na filmovima i serijama koji su svojom temom bili bliski publici, zbog čega su bili i najgledaniji. Serije motivisane kriminalom, kako kaže, izbegava, jer je publici teško da se identifikuje sa njima, mada izdvaja serije „Ubice mog oca“ i „Državni službenik“ kao primere projekata koji su dobro odgovorili ovom zadatku.

Tajne vinove loze su po pravilu, sa svakom novom sezonom, najgledaniji igrani program na televiziji. Prema poslednjoj statistici, nalazimo se odmah iza Dnevnika 2 i kviza Slagalica, osim ponedeljkom kada nam treću poziciju preuzme kviz Potera. Zbog toga smo veoma zadovoljni onim što smo postigli – ističe prvi čovek popularne serije, a nas je zanimalo i šta nam donose poslednje epizode treće sezone.

– Nažalost, to vam ne mogu otkriti, jer bih vam pokvario užitak gledanja. Nikada nisam razumeo ljude koji žele da znaju šta će biti na kraju serije. Valjda je smisao svega da pogledaš sve epizode i da se iznenadiš. U svakom slučaju, čeka vas veliko iznenađenje. Siguran sam da će publika na kraju ostati bez teksta – zaključuje Karaklajić.

HEROJI HALIJARDA I SERIJA VAZDUŠNI MOST BUDE NADU U BUDUĆNOST SRPSKE PRODUKCIJE

Žarko Laušević i Nikola Rakočević u filmu „Heroji Halijarda“

Poznati srpski reditelj i producent, kako kaže, zbog obaveza na svojim projektima nema previše vremena da prati ostale domaće filmove i serije, ali u prethodnom periodu, priznaje – jedan mu je privukao pažnju.

– „Heroji HalijardaRadoša Bajića su vrhunsko delo u svakom pogledu i veliki iskorak u produkciji, od specijalnih efekata do činjenice da je neko na tako ozbiljan i detaljan način doneo epohu na veliko platno i televiziju. Istina, projekat je rađen u koprodukciji dve jake kuće, Telekoma i RTS-a, ali je to iskorišćeno na najbolji mogući način i daje nadu u budućnost srpske produkcije – poručuje za FILM I TV Dejan Karaklajić.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement