Connect with us

Top Story

GDE SU i ŠTA RADE bivše zvezde serije IGRA SUDBINE: Ko je PROFITIRAO, a ko “PROPAO”?

Neki glume u domaćim, neki u stranim TV ostvarenjima, a ima i onih koji se više ne bave glumom

Published

on

igra_sudbine

Domaća mamutska sapunica “Igra sudbine” nedavno je proslavila 1000. epizodu, ali bez 80 odsto glavnih junaka i onih ljudi iza kamera koji su bili zaslužni za njen uspeh. Starih omiljenih lica odavno nema, a sa njima se i osula gledanost sapunice, od koje je, takoreći, ostao samo naziv i dva glavna originalna lika – Aleksa i Luka. Luka Raco i Stevan Piale su od prve epizode sa kolegama, koji su napustili “igru”, krčili put do srca gledalaca.

A gde su i šta rade bivši junaci ove sapunice, koji su u vreme njene najveće popularnosti bili u samom vrhu glumačkog Olimpa? Ko je profitirao na račun uspeha “Igre sudbine”, a ko se, moglo bi se reći, oprostio od glumačke karijere (bar za sada) – otrkivamo u nastavku teksta.

Milica Milša kao Ada Kanački

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zakopane tajne (@zakopanetajne)

I pre “Igre sudbine”, Milica Milša je imala bogatu TV karijeru. Još iz vremena “Boljeg života” i “Tesne kože”, najgledanije serije i najuspešnijeg filma iz vremena stare Jugoslavije (koji se redovno reprizira već 40-ak godina), bila jedna od miljenica čuvenog scenariste Siniše Pavića, pa je tako igrala u gotovo svim njegovim ostvarenjima. Posebno se izdvaja njena uloga Lare Simonović iz “Srećnih ljudi”, koja je bila jedna od omiljenih u narodu. Ada Kanački donela joj je veliku popularnost, učinila je jednom od najomiljenijih glumica u regionu. Posle odlaska iz “Igre sudbine”, Milica je zaigrala glavnu ulogu u seriji “Zakopane tajne”, čiju ćemo treću sezonu uskoro gledati na TV Pink. Gostovala je u seriji “Tunel”, a u pripremi je još jedna Pinkova serija u kojoj će igrati jedan od glavnih likova.

Olja Lević kao Mila

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olja Lević (@oljalevic)

Zapažen glumački debi, Olja Lević imala je u najgledanijoj (od kada se meri gledanost) domaćoj seriji “Selo gori, a baba se češlja”. Igrala je čuvenu Zoricu, a njene scene sa Nenadom Okanovićem i danas se prepričavaju. Mada je glumu odabrala za životni poziv, Olja se svega nekoliko puta pojavila u domaćim serijama u epizodnom ulogama, koje su toliko bile male da nisu mogle da joj budu odskočna daska za nastavak karijere. Zbog toga je jedno vreme za život zarađivala radeći i u prodavnici, a u “Igru sudbine” dospela je zahvaljujući “Instagram-u”. Zapravo, tamo ju je zapazila Milica Milša i predložila produkciji da je uzme u razmatranje za ulogu Mile. Ostalo je istorija. Paralelno sa “Igrom sudbine”, jedno vreme je bila u stalnoj glumačkoj postavi “Urgnetnog centra”. Od kada je napustila Milu, Olja još nije obznanila da će se uskoro pojaviti u nekom novom glumačkom projektu. Ako je sudbiti prema objavama na društvenim mrežama, mlada glumica koristi stečenu popularnost u svrhu promocije kozmetičkih proizvoda i usluga.

Pavle Jerinić kao Matija

Igra sudbine Pavle Jerinić

Mada smo imali priliku često da ga viđamo u domačim serijama i filmovima, doduše skoro nikada u glavnim ulogama, Pavle Jerinić važi pre svega za pozorišnog glumca. Stalni je član Narodnog pozorišta, gde je odigrao mnogobrojne predstave, kao i u pozorištu Boško Buha i Zvezdara teatru. Uloga Matije u “Igri sudbine” donela mu je veliku popularnost, a nakon odlaska uspeo je da dobije jednu od glavnih uloga u američkoj seriji “The Ark”. Trebalo bi da zaigra i u novom filmu Petra Ristovskog “Salagia”.

Milica Tomašević kao Nada

Pre “Igre sudbine”, Milica Tomašević je nanizala nekoliko zvučnih serija u filmografiji, među kojima su “Senke nad Balkanom”, “Vojna akademija”, “Komšije” i “Žigosani u reketu”. Ipak, nijedna uloga nije bila dovoljno značajna da je lansira među zvezde, kao što je to učinila Nada. Međutim, to je nije sprečilo da joj se, kada je u jednom trenutku došlo do zasićenja, “zahvali”. Onda smo je gledali u seriji “Drim tim”, da bi se ponovo nakratko vratila Nadi i opet je napustila. Zapažena je bila i njena uloga mlade Jovanke Broz u dokumentarno-igranom serijalu “Jovanka Broz i tajne službe”, koju je reprizirala u serijalu “Drug Marko”. Milicu smo gledali i u seriji i filmu “Vera”, a nedavno se pridružila ekipi nove domaće serije “Krunska 11”. Čini se da za njenu glumačku karijeru trenutno nema zime.

Ammar Mešić kao Strahinja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ammar Mešić (@ammarsadvam)

Možda mu odskočna daska u karijeri nisu bile sporedne i epizodne uloge u zvučnim TV projektima poput “Vojne akademije”, “Santa Maria della Salute” i “Pogrešan čovek”, ali je zato samo jedna scena u svetskom TV hitu “Igra prestola” bila dovoljna da Ammar Mešić dospe u žižu domaće javnosti. To mu je bila ulaznica u “Igru subine”, u kojoj je proveo skoro 900 epizoda! A onda ju je napustio, doduše, kako kaže, ne svojom voljom. U sve se, navodno, uplela politika i njegovi stavovi koje je javno iznosio. Zbog toga su Ammaru, kako kaže, sva vrata u svetu glume zatvorena. Šuškalo se da će zaigrati u trećoj sezoni serije “Senke nad Balkanom”, ali sada kako stvari stoje, Ammar za život zarađuje baveći se fizikalnim poslovima u inostranstvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement