Connect with us

Domaće serije

BRANILAC 3. SEZONA Otkrivamo SVE o nastavku serije! Evo kojih 10 SLUČAJEVA gledamo u NOVIM EPIZODAMA!

Od oktobra na RTS!

Published

on

Branilac 3. sezona

BRANILAC 3. SEZONA – U toku je snimanje treće sezone serije „Branilac“ autorke Jelene Svetličić, sa Nenadom Jezdićem i Tihomirom Stanićem u glavnim ulogama. Uzbudljive priče o istinitim događajima nastale su na osnovu svedočanstava čuvenih jugoslovenskih advokata, a emitovanje je planirano na jesen.

Branilac je serija sa elementima drame i trilera koja obrađuje vanvremenske tragične priče o ljudskim sudbinama i preispituje uvek aktuelna životna, pravna i filozofska pitanja. U centru pažnje je profesija advokata koja se temelji na zakletvi da ne brani počinjeno delo, već čoveka.

Osnova scenarija su istiniti događaji opisani u knjigama advokata Olivera Injca Velike advokatske odbrane i Filote File, kao i arhivski predmeti Veljka Guberine.

„Veljko Guberina je izuzetno specifičan bio, poseban, drugačiji. Darovit govornik, poseban temperament je imao , kako celokupnog habitusa, tako i misaoni temperament. Kitnjasto je govorio, menjao je dinamiku, imao je nešto što bi se moglo smesti u neki glumački javni nastup“, kaže glumac Nenad Jezdić.

U trećoj sezoni serije Branilac ulogu advokata Branislava Tapuškovića, koji je prisustvovao snimanju, tumačiće Nebojša Milovanović, a u jednoj od epizodnih uloga naći će se i makedonska glumica Verica Nedeska sa karijerom građenom između Skoplja i Praga.

„Za razliku od prve dve sezone gde sam igrao optužene, u ovoj sezoni igram branioca, advokata, gospodina Branislava Tapuškovića. To je jedan od njegovih najpoznatijih slučajeva i najdužih. On je branio na smrt osuđenog Vučka Manojlovića i to je trajalo, čovek koji je očekivao 18 godina da se izvrši nad njim smrtna kazna“, rekao je glumac Nebojša Milovanović.

„Igram neku ženu koja je iz sela i došla je do velikog advokata tražeći pomoć da odbrani svog muža. Tostalo neću da otkrivam, malo više da ostavimo publici“, izjavila je glumica Verica Nedeska.

Novih deset epizoda o slučajevima koji su potresali javnost u Jugoslaviji 70-ih i 80-ih godina biće emitovano na Prvom programu RTS-a od oktobra.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS

Advertisement