Connect with us

Domaće serije

Serija TOMA stiže na male ekrane! A evo i na KOJOJ TELEVIZIJI i KADA!

Posle najgledanijeg srpskog filma gledamo i seriju o čuvenom pevaču

Published

on

Serija Toma

Serija Toma je mini serija u 8 nastavaka, o pevaču narodne muzike, boemu, kockaru, legendi novokomponovane narodne muzike, najslavnijoj i najtalentovanijoj figuri tadašnje jugoslovenske estradne scene Tomi Zdravkoviću, koju ćemo od 15. juna u repriznom emitovanju gledati na kanalu Superstar vikendom od 21.00.

U postjugoslovenskoj eri, nakon skorašnjih ratova, njegova muzika je ostala da spaja ljude i posvađane narode; oko njegovog imena i dela nema rasprave, on je bio i ostao neukaljana zvezda i simbol jednog vremena u kome su, tako kažu, svi dobro živeli i zabavljali se.

Zaplet priče počinje u trenutku kada jedan stari, uvaženi doktor u penziji, koji se nedavno preselio iz ogromnog stana u centru grada na splav na Savi, gde živi kao vuk samotnjak, otuđen od ljudi i rodbine, kreće u grad da održi predavanje studentima medicine na temu doktorske etike i odnosa prema pacijentu. Međutim, on, umesto da priča iz svog iskustva i kaže koju reč o svojim stavovima i shvatanjima tog problema, studentima pušta muziku Tome Zdravkovića, tera ih da slušaju reči koje ovaj peva i priče koje priča. Tada kreće priča o Tomi i njemu, Doktoru.

Oni su sreli na VMA, u trenutku kada Toma radi oproštajnu turneju, a zdravlje mu je već ozbiljno narušeno. Uprkos tome, Toma neće da se leči, odnosno, hoće da nastavi da peva, pokušava da Tomu zadrži u bolnici, da ga ozbiljno i odgovorno leči, da ga urazumi i privoli na saradnju, da mu zabrani pevanje i nastupe. Doktor je u to vreme sušta suprotnost Tomi, nije slušao novokomponovanu narodnu muziku, nije voleo kafanu i prezirao je takav neodgovoran, boemski način života. I dok se on bori da izleči Tomu i svoj posao uradi kako treba, Toma mu ulazi u život i menja ga.

Toma nastavlja da peva i svako malo pada u bolnički krevet, a Doktor, boreći se za njegov život, shvata da je pevanje za Tomu život i da zabrana pevanja za Tomu znači – smrt. Njih dvojica prolaze kroz najteži period Tomine bolesti i Doktor, od teškog protivnika Tomine filozofije života, postaje Tomin najbolji prijatelj i intimus.

SERIJA TOMA

Uloge tumače:
Milan Marić, Tamara Dragičević, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Ninković, Marko Janketić, Ivan Zekić, Nebojša Ilić, Srđan Todorović, Olivera Bacić, Saša Joksimović, Denis Murić, Miljan Davidović, Radomir Nikolić, Nenad Heraković, Aleksandar Stojković, Stojša Oljačić, Marko Todorović, Vukota Brajović, Lazar Sakan, Vojin Ćetković, Milan Kolak, Đorđe Stojković, Iva Ilinčić, Tamara Šustić, Milena Radulović, Sanja Marković,
Filip Hajduković, Paulina Manov, Marko Pavlović, Vaja Dujović, Marko Živić, Emil Fetahović, Lora Orlović, Milica Tomašević, Belma Salkunić, Toni Mihajlovski, Saša Bjelić, Srđan Miletić, Srna Đenadić, Tamara Mione (glas u pesmi “Jag”: Zejna), Tanja Pjevac, Milivoje Stanimirović, Saša Vučković, Vukašin Đorđević, Veljko Stevanović, Vladimir Lisinac.

Izvor Film i TV

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printskrin

 

Advertisement