Connect with us

Arhiva

Dokumentarac: Kroz crvotočinu sa Morganom Frimenom (RTS 2, 21.45)

Kako je nastao Univerzum? Od čega smo sačinjeni? Da li smo sami u svemiru? Šta je bilo pre početka svega i ostaje li nešto posle kraja našeg fizičkog postojanja? Nauka, rezultatima i dokazima dugogodišnjih istraživanja, najzad može da nam ponudi prave odgovore umesto filozofskih teorija. Kraj zemaljskog postojanja – velika je misterija s kojom ćemo […]

Published

on

Kako je nastao Univerzum? Od čega smo sačinjeni? Da li smo sami u svemiru? Šta je bilo pre početka svega i ostaje li nešto posle kraja našeg fizičkog postojanja? Nauka, rezultatima i dokazima dugogodišnjih istraživanja, najzad može da nam ponudi prave odgovore umesto filozofskih teorija.

Kraj zemaljskog postojanja – velika je misterija s kojom ćemo se, pre ili kasnije, morati suočiti. Šta se događa kada umremo? Da li je smrt kraj – večni mir, crnilo, ništavilo? Ili u nama ipak postoji iskra koja nadilazi našu fizičku pojavu? Šta nas to čini jedinstvenim i svesnim bićima?

„Kroz crvotočinu“, američka dokumentarna televizijska serija sa Morganom Frimenom u ulozi naratora, istražuje misterije našeg postojanja povezujući najbriljantnije istraživače današnjice i najsmelije ideje iz graničnih polja nauke. U epizodi „Ima li života posle smrti?“, naučnici i spiritualisti definišu svest i svesnost, i kroz principe kvantne mehanike pokušavaju da daju odgovor na pitanje na koje još nemamo odgovor.

Epizoda serije Kroz crvotočinu sa Morganom Frimenom – Ima li života posle smrti na programu je u utorak 05. marta u 21.45 na RTS 2.

Obrada Redakcija naučnog programa RTS
Odabrala Marija Stevanović


Continue Reading
Advertisement