Connect with us

Arhiva

Film dana: Tajne kineskog Zabranjenog grada (Viasat History, 20.55)

Pre tačno 600 godina, milion radnika i preko sto hiljada zanatlija počelo je da radi na najimpozantnijoj palati na svetu, na palati koja će izdržati napade i doneti bogatstvo njenim stanovnicima. Vladavina cara dinastije Ming, Yung-loa, jedno je od izuzetnih razdoblja u dugoj istoriji Kine, dok je izgradnja Zabranjenog grada njegovo najveće postignuće. Od otvaranja […]

Published

on

Pre tačno 600 godina, milion radnika i preko sto hiljada zanatlija počelo je da radi na najimpozantnijoj palati na svetu, na palati koja će izdržati napade i doneti bogatstvo njenim stanovnicima.

Vladavina cara dinastije Ming, Yung-loa, jedno je od izuzetnih razdoblja u dugoj istoriji Kine, dok je izgradnja Zabranjenog grada njegovo najveće postignuće. Od otvaranja palate sve do njegove smrti, Kina je bila otvorena za nove ideje, kulture i običaje više nego ikada pre ili posle tog razdoblja. No iako je bila otvorena za sva bogatstva sveta, carska palata bila je zabranjena za narod. Iza njenih zidova, desetine hiljada ljudi, uključujući i samog cara, živele su poput prividnih zatvorenika. 

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement