Connect with us

Arhiva

Emisija dana: Život priča (Prva, 22.00)

Priča o devojci koja je rođena sa retkim oblikom mladeža, nevusom, duž cele leve polovine lica i leđa. Odmalena je bila izopštena iz društva, deca su joj se podsmehivala, nazivala je pogrdnim imenima. Nije imala razumevanja ni vaspitača, a kasnije ni većine nastavnika. Iako je Marina Arsić još kao beba operisala mladež, operacija nije u […]

Published

on

Priča o devojci koja je rođena sa retkim oblikom mladeža, nevusom, duž cele leve polovine lica i leđa. Odmalena je bila izopštena iz društva, deca su joj se podsmehivala, nazivala je pogrdnim imenima. Nije imala razumevanja ni vaspitača, a kasnije ni većine nastavnika. Iako je Marina Arsić još kao beba operisala mladež, operacija nije u potpunosti uspela. Odstranjen je taman deo kože, ali je ostao veliki ožiljak i ne baš najuspešnije presađena koža. Marina je zbog toga nazivana nakazom, i zbog toga se povlačila u sebe. Dok jednog dana nije rešila da odgovori na uvrede, da se suprotstavi maltretiranju i počne da voli sebe.

Tako su počeli i drugi da je cene. Marina je danas uspešna studentknja i aktivista raznih pokreta i projekata u kojima govori o samopouzdanju – o tome kako ga je stekla I kako ga zadržati. Kaže da joj je to jedna od najbitnijih stvari u životu. Prepoznatljiva je po osmehu, izuzetno je nadarena za muziku i za slikanje. Piše knjige, čak i na engleskom, a u životu želi da pomaže drugima koji su u sličnoj situaciji kao ona što je bila. Želi da stane na put diskriminaciji, da utiče na to da prestanemo da vrednujemo i procenjujemo ljude na osnovu fizičkog izgleda.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement