Connect with us

TV

Serija Kralj Petar Prvi – nedelja 31. mart od 20.05

Posle balkanskih ratova, Srbiju potresaju sukobi između civilnih i vojnih vlasti. Kralj se nalazi u centru ovog sukoba koji preti da zapali čitavu Evropu i svet. Četvrtu epizodu serije „Kralj Petar I“ pogledajte 31. marta u 20.05 na Prvom programu RTS-a. Dok se Pašić i vlada zalažu za prevlast civilne vlasti nad vojnom, Apis i […]

Published

on

Posle balkanskih ratova, Srbiju potresaju sukobi između civilnih i vojnih vlasti. Kralj se nalazi u centru ovog sukoba koji preti da zapali čitavu Evropu i svet. Četvrtu epizodu serije „Kralj Petar I“ pogledajte 31. marta u 20.05 na Prvom programu RTS-a.

Dok se Pašić i vlada zalažu za prevlast civilne vlasti nad vojnom, Apis i vojska se tome žustro protive. Kralj Petar pokušava da stiša strasti i izmiri suprotavljene strane, zbog čega i vojska i vlada misle da je ucenjen od strane drugih.

Za to vreme, u Srbiju stiže vest da autrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand namerava da poseti tek pripojenu Bosnu, te da mladi pobunjenici spremaju atentat na njega. I dok Pašić pokušava da spreči ovu posetu, Apis šuruje sa potencijalnim atentatorima.

Kako se situacija sve više zahuktava, kralj Petar će morati da izabere stranu, a prestolonaslednik Aleksandar da odluči o svom smeru vladavine, jer je ona bliže nego što izgleda.

Četvrta epizoda serije „Kralj Petar I“ emituje se u nedelju 31. marta u 20.05 na Prvom programu RTS-a. Reprizu možete pogledati naredne nedelje, 7. aprila u 16.00.

Foto Promo

Advertisement