Connect with us

Arhiva

Film dana: Napuštajući Nedođiju (HBO, 20.00)

Na vrhuncu slave, Majkl Džekson je započeo duge veze sa dvojicom dečaka starim 7 i 10 godina. Sada, kad su u tridesetim godinama, oni pričaju o tome kako ih je Majkl Džekson seksualno zlostavljao i kako su se mnogo kasnije suočili sa tim. Kao jedna od najvećih svetskih ikona, Majkl Džekson za mnoge ljude predstavlja […]

Published

on

Na vrhuncu slave, Majkl Džekson je započeo duge veze sa dvojicom dečaka starim 7 i 10 godina. Sada, kad su u tridesetim godinama, oni pričaju o tome kako ih je Majkl Džekson seksualno zlostavljao i kako su se mnogo kasnije suočili sa tim.


Kao jedna od najvećih svetskih ikona, Majkl Džekson za mnoge ljude predstavlja različite stvari – pop zvezdu, humanitarca, voljenog idola. Kada su isplivale tvrdnje o seksualnom zlostavljanju dva dečaka od strane Majkla Džeksona, 1993. godine, mnogima je bilo teško da poveruju da kralj popa može da bude kriv za ta neizreciva dela.

U odvojenim ali paralelnim pričama koje se poklapaju, oba dečaka su se sprijateljila sa Džeksonom koji ih je pozvao u svoj jedinstven i čudesan svet. Zavedeni bajkovitim životom ovog pevača i očarani bliskošću sa njim, porodice dvojice dečaka nisu videle manipulaciju i zlostavljanje kojima će njihova deca na kraju biti podvrgnuta.

Kroz mučne intervjue sa danas odraslim muškarcima i njihovim porodicama, “Napuštajući Nedođiju” razotkriva kontinuiranu eksploataciju i prevaru, prikazujući kako je slava omogućila cenjenoj ličnosti da se infiltrira u živote zadivljene dece i njihovih roditelja. 

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement