Naslovna FILM Armie Hammer (Hotel Mumbaj): I u pauzama nam se pucalo nad glavama!

Armie Hammer (Hotel Mumbaj): I u pauzama nam se pucalo nad glavama!

Film Hotel Mumbaj u domaćim bioskopima gledamo od 11. aprila. Saga o tragičnom i za svet sve do danas nezaboravljenom mračnom trenutku naše istorije – terorističkom napadu na hotel Tadž Mahal i niz drugih lokacija u Mumbaju 2008. godine u kojem je živote izgubilo gotovo 300 ljudi, vraća nam se kao podsetnik na nemili događaj, ali i na činjenicu da je svest čoveka svakodnevna žrtva strahovitih manipulacija. Terorizam je samo jedna od posledica “igara sa umom”, a u razgovoru za američke medije režiser filma Anthony Maras i jedan od glavnih glumaca Armie Hammer otkrivaju nam koliko je teško pobeći strahu kada si sve vreme okružen njim.

Anthony Maras: Ne možete se sakriti od njega. Donekle, to stalno prisustvo straha donekle mi je i bila namera. Želeo sam da glumci nikada ne smetnu sa uma strahotu onoga čemu prisustvuju. Kako se ko postavio u zadatim okvirima, uglavnom je zavisilo od toga ko je kakvu ulogu imao u filmu. Neki, uglavnom oni iskusniji poput Armija mogli su između snimanja da se isključe i zatim da se ponovo vrate svojim likovima. Međutim, kada je reč o glumcima koji su igrali teroriste, situacija je bila drugačija. Oni su uglavnom početnici i većini je Hotel Mumbaj bio prvo ostvarenje tog kalibra. Uglavnom su pauze provodili jednostavno zureći u zid.

Armie Hammer: Nije bilo nimalo jednostavno koncentrisati se na bilo šta drugo osim na ovaj film. Tome je doprineo i Antoni svojim pomalo morbidnim trikovima koji su za cilj imali da nam nikada ne dopuste da se opustiu. Antoni je sproveo sistem ozvučenja na setu i u tim trenucima kada smo se odmarali od rada pred kamerama naredio je da se puštaju snimci pucanja iz mitraljeza i pištolj kako u nijednom trenutku ne bismo bili van radnje. Napetost je bila neprekidna.

S obzirom na to da ceo film “puca” od tenzije, da li ste se u nekom trenutku zapitali hoće li je biti previše?

Anthony: Nije nam bio cilj da bežimo i da stidljivo pristupamo napetosti. Film govori o jezivom terorističkom napadu i tu nema ublažavanja onoga što se publici servira. Ako se upustite u stvaranje filma o jednom takvom fenomenu, onda se ne možete kriti pred scenama koje su ostavile Indiju i svet u šoku sve do danas. S druge strane, balans smo postigli porukom da nada pobeđuje čak i u ovim najmračnijim trenucima za čovečanstvo. Treba imati na umu da ono što se dogodilo u filmu nije izmišljeni scenario već stvarnost. Ljudi različitih rasa i religija ujedinili su se sa jednim ciljem – preživeti. I suprotstaviti se zlu koje ih je sateralo u ćošak. Poruka da smo u takvoj situaciji svi isti i da se borimo zajedno dala je taj motiv svetla i pozitivne slike u prilično napetoj i mračnoj atmosferi Hotela Mumbaj.

Armie: Za mene je možda najautentičniji deo filma novinasrko izveštavanje sa lica mesta. Iako bi mnogi pomislili da je reč o izrežiranom delu filma, ono što ste videli zapravo je sirov materijal iz 2008. godine. Dakle, potpuno autentičan i stvaran. On je dao posebnu boju celoj priči.

Foto Dexin film, Andy Parsons

Čekirajte Obavezno

Igra sudbine 107. epizoda, sreda 8. jul (Prva, 21.10): Aleksa se BUDI IZ KOME, ali IMA AMNEZIJU! Luka ŽELI da UBIJE “BRATA”!

Ako ste mislili da ste u seriji IGRA SUDBINE videli sve što ste mogli, naš odgovor je - niste videli NIŠTA. Sledi...

Gordan Kičić posle filma REALNA PRIČA predstavlja i seriju MAMA I TATA SE IGRAJU RATA! Premijera OVE JESENI na RTS!

Piše Dijana Maksimović Onima kojima se dopalo ostvarenje Gordana Kičića "Realna priča", obradovaće vest da će od jeseni gledati i...

Vuk Kostić – KORIDOR 92 je film o OBILIĆIMA 20. veka!

Glumac Vuk Kostić, uz nezaobilaznog Miloša Bikovića poslednjih godina obeležio je domaći TV program. Uz glavnu rolu inspektora Aleksandra Jakovljevića u hit...

IGRA SUDBINE 106. epizoda: Matija skida rukavice – ALEKSA MORA DA UMRE! Vreme je ZA PRLJAVU IGRU!

Još samo jedan dan deli nas od nastavka uzbudljivih dešavanja u seriji IGRA SUDBINE čiju 106. epizodu gledamo 7. jula na TV...

Drugo ime ljubavi 44. i 45. epizoda – utorak, 7. jul: Ko stoji iza sumnjivih smrti Karlovih žena?

Tamara nailazi na neočekivanu pomoć Irene, koja joj obećava da neće objaviti priču o sumnjivim smrtima Karlovih bivših žena.