Film dana: Crno zlato (FOX Movies, 23.00)

U ovoj epskoj avanturi pratimo sukob dvojice arapskih emira iz 1930-ih godina, u vreme prvih otkrića nafte, te uspon mladog energičnog vođe koji je ujedinio brojna plemena pustinjskih kraljevina.

Na arapskom poluostrvu sukobila su se tokom 1930-ih godina dvojica emira. Pobednik Nesib, emir Hobeike postavio je mirnodopske uslove svom suparniku Amaru, sultanu Salmaha. Složili su se da nijedan nema pravo vlasništva nad ničijom zemljom zvanom Žuti pojas. Kao zalog da će poštovati dogovor, Nesib usvaja dvojicu Amarovih sinova, Saleha i Audu.

Dvanaest godina posle upoznajemo Saleha i Audu kao mlade muškarce. Borbeni Saleh želi pobeći iz zlatnog kaveza i vratiti se ocu. Auda je udubljen u knjige i žudi za sticanjem znanja. Jednog dana u posetu njihovom poočimu Nesibu dolazi Amerikanac iz Teksasa. Obaveštava emira da je njegova zemlja puna nafte i obećava mu bogatstvo kakvo ne može ni zamisliti. Nesib zamišlja neviđene mogućnosti: kraljevstvo sa cestama, školama i bolnicama…

Ali postoji problem. Dragocena nalazišta su u Žutom pojasu. Sledi borba za vladavinu nad Žutim pojasom, ujedno i borba za dva kraljevstva i kontrolom nad budućnosti.

Foto Promo