Connect with us

FILM

Prva gay erotska scena u filmu “Rocketman”, od 30. maja u bioskopima

Epska muzička fantazija o životu Eltona Džona “Rocketman” stiže nam 30. maja u bioskope! Reč je o neverovatnoj ljudskoj priči o periodu kada se britanski muzički div probijao ka vrhu. Film prati fantastično putovanje i transformaciju od stidljivog i talentovanog klavijaturiste Redžinalda Dvajta do međunarodnog superstara Eltona Džona. Ovo je inspirativna i u isto vreme […]

Published

on

Epska muzička fantazija o životu Eltona Džona “Rocketman” stiže nam 30. maja u bioskope! Reč je o neverovatnoj ljudskoj priči o periodu kada se britanski muzički div probijao ka vrhu. Film prati fantastično putovanje i transformaciju od stidljivog i talentovanog klavijaturiste Redžinalda Dvajta do međunarodnog superstara Eltona Džona.

Ovo je inspirativna i u isto vreme univerzalna priča sa kojom se mnogi mogu poistovetiti. Ispričana je kroz omiljene pesme Eltona Džona, koje izvodi zvezda Taron Egerton, o momku iz malog grada koji postaje jedna od najuticajnijih figura na svetskoj sceni pop kulture. U filmu “Rocketman”, koji kao režiser potpisuje Dekster Flečer, takođe glume Berni Topin, Ričard Mejden u ulozi Eltonovog prvog menadžera, Džon Rid i Brajs Dalas Hauard u ulozi njegove majke.

Biografski film o britanskom kantautoru biće, inače, prvi blokbaster koji će sadržati scenu seksa dvojice muškaraca – pevača, koga glumi mladi britanski glumac Taron Egerton, i njegovog prvog ljubavnika, Džona Rida (Ričard Mejden). Na velikom ekranu prikazana je i scena njihovog prvog seksa, za koju Elton John kaže da se baš tako dogodila.

Taron Egerton kao Elton Džon i Ričard Mejden kao Džon Rid

– Ponosan sam na to što će publika u bioskopu prvi put videti erotsku scenu između dvojice muškaraca. Možda se nekim ljudima neće svideti i mogu to da ne shvate, ali da to nije u filmu osećao bih se kao da varam publiku. Moram da budem iskren ako pričam svoju priču. Bilo je to kad sam imao 23 godine, do tada sam bio nevin. Očajno sam hteo da me neko voli i da imam fizičku vezu – priznao je Elton, kome je Rid, njegov prvi ljubavnik, bio i menadžer. – Kad sam odrastao, otac mi je rekao da ću izgubiti vid ako budem masturbirao. Kad sam sa 13 godina dobio naočare, pomislio sam: „O Bože, ostvaruje se!“ Prvi put kada sam ležao sa Džonom u svom naručju osećao sam se kao da sam konačno normalan.

Taron Egerton u filmu Rocketman Foto Paramount Pictures

Film prati Eltonov život tokom šezdesetih i sedamdesetih godina, a mnogo je detalja oko njegove zavisnosti o kojoj je uvek otvoreno pričao.

– Iako sam bio u užasnom stanju dok sam se drogirao, nastavio sam da konzumiram narkotike, snimam albume i idem na turneje jer me je muzika održala u životu. Da sam prestao, više ne bih bio sa vama. Teško mi je da to gledam, jer zaista ne želim da se vraćam u to vreme – iskren je Elton.

Danas je ovaj 72-godišnjak u srećnom braku sa Dejvidom Furnišem, sa kojim odgaja dvojicu sinova, Zakarija i Elijaha.

Foto IMDb

Advertisement