Connect with us

Arhiva

Film dana: Prokletnici (Prva Plus, 22.20)

Okupirana Francuska. Jevreji. Nacisti. Nemilosrdni gadovi. Bred Pit. Sve to, a i još više, ima film reditelja Kentina Tarantina koji će vas već od prve scene odvesti na jedinstveno filmsko putovanje. Radnja filma odvija se tokom Drugog svetskog rata, ali to nije film o Drugom svetskom ratu. Ovo je brza, uzbudljiva i napeta priča puna […]

Published

on

Okupirana Francuska. Jevreji. Nacisti. Nemilosrdni gadovi. Bred Pit. Sve to, a i još više, ima film reditelja Kentina Tarantina koji će vas već od prve scene odvesti na jedinstveno filmsko putovanje. Radnja filma odvija se tokom Drugog svetskog rata, ali to nije film o Drugom svetskom ratu. Ovo je brza, uzbudljiva i napeta priča puna uzbuđenja, pucnjave i nasilja – dakle svega onog što se i očekuje od Tarantinovog filma. Međutim, tema filma je nešto što nikad ranije niste videli.


Poručnik Aldo Rejn (Pit) predvodi grupu pomno odabranih vojnika, ujedno američkih Jevreja, kojima je poveren jednostavan zadatak: pronalaženje i ubijanje nacista. Pridodamo li ovome nemačkog pukovnika Hansa Landa (Kristofer Volc) koji će učiniti sve kako bi ih sprečio i mladu Francuskinju Jevrejku željnu osvete čiji će bioskop postati poprište krvavog obračuna i vrhunac ove akcijske komedije, nesumnjivo je da se radi o još jednom nezaboravnom hitu u maniru Kventina Tarantina. 

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement