Connect with us

Arhiva

Emisija dana: Da, možda, ne (RTS 1, 20.55)

U emisiji “Da, možda, ne”, sa pod nazivom “Kosovo i Metohija – Slatke laži i gorke istine”, koja je večeras na programu RTS 1 u 20.55, debatovaće se o skupštinskom izveštaju o Kosovu i Metohiji i reakciji srpskog naroda na severu Kosmeta posle upada specijalaca kosovske policije. Posle više od sedam godina, na posebnoj sednici […]

Published

on

U emisiji “Da, možda, ne”, sa pod nazivom “Kosovo i Metohija – Slatke laži i gorke istine”, koja je večeras na programu RTS 1 u 20.55, debatovaće se o skupštinskom izveštaju o Kosovu i Metohiji i reakciji srpskog naroda na severu Kosmeta posle upada specijalaca kosovske policije.

Posle više od sedam godina, na posebnoj sednici Narodne skupštine Srbije predstavljen je Izveštaj o Kosovu i Metohiji. U višečasovnom izlaganju, predsednik Srbije Aleksandr Vučić je govorio o situaciji na Kosovu i Metohiji, pregovorima sa Prištinom i istoriji odnosa i događaja o najbolnijem srpskom pitanju.

Skupštinska rasprava koja je usledila, bez prisustva jednog dela opozicije, bila je opterećena upadom specijalaca kosovske policije na sever Kosmeta. Srpski narod ovu intervenciju nije doživeo kao borbu protiv kriminala, već kao još jednu provokaciju prištinskih vlasti.

Kakva je pozicija Srbije i šta nas očekuje u narednom periodu?

U emisiji učestvuju: Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije, Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije, Marko Đurišić, predsednik poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke.

Autor i urednik emisije je Olivera Kovačević.

Continue Reading
Advertisement