Naslovna NE PROPUSTITE Leto na RTS - Stižu nam vrhunske strane serije i dokumentarci!

Leto na RTS – Stižu nam vrhunske strane serije i dokumentarci!

Na programima RTS-a ovog leta gledaoci će moći da pogledaju veliki broj dokumentarnih filmova, koji će se emitovati radnim danima u 20.00 časova na Drugom programu. U pitanju su nagrađivana ostvarenja koja su postizala brojne uspehe na festivalima širom sveta. 

Kako kaže Nikola Popević, odgovorni urednik filmske redakcije RTS-a: „Redakcija je u svojim stalnim terminima za dugometražni autorski dokumentarni film i za ovo leto pripremila vrlo kvalitetan program, sa širokom ponudom različitih tema, stilova i pristupa dokumentaristici. Od muzičkih, filmova o prirodi, pa preko političkih do filmova o zanimljivim istorijskim pojavama, verujem da će biti zanimljiv ovaj program koji se vrlo retko može naći u srpskoj medijskoj ponudi.”

Tako će gledaoci imati priliku pogledaju uzbudljivu životnu priču neobične i ekscentrične Grejs Džons, saznaju i ono što nisu znali o jednoj od najvećih svetskih diva – Vitni Hjuston, steknu uvid u mladost i politički put jednog od najmoćnijih ljudi sveta – Vladimira Putina, zavire u ekskluzivne snimke pripremanja poslednje revije francuskog modnog genija Iv Sen Lorana, tik pred njegovo napuštanje sveta mode, čuju neobične priče o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, italijanskoj ambasadi u Santjagu ili o kontroverznim pobunjenicima u Venecueli. 

RTS će svojim gledaocima tokom leta ponuditi niz vrhunskih premijernih stranih serija, među kojima bi naročito trebalo izdvojiti ’Podmornicu’  (Das Boot, 2018), inače nastavak kultnog filma iz 1981, treću sezonu popularne serije ’Gomora’ , drugu i treću sezonu ’Džejmstauna’  i seriju ’Neustrašiva’ ”, dodao je Nikola Popević.

Pored pomenutih serija ovog leta imaćemo priliku da gledamo i najgledaniju britansku TV dramu „Dauntonska opatija”, romantičnu špansku melodramu o modnom carstvu izgrađenom od svile, senzualnosti i zavođenja koja gledaoce vraća u 1958. godinu – „Velvet”, treću sezonu popularne britanske drame „Brodčerč”, gde se poznati detektivski tandem susreće sa novim slučajem, kao i italijansku krimi-dramu „Dobro i zlo” (Il bene e il male, 2009). Ova uzbudljiva i neobična priča, prepuna obrta iznenadiće i najiskusnije ljubitelje trilera i naterati ih da sa nestrpljenjem čekaju kraj. 

Foto Promo

Čekirajte Obavezno

Gordan Kičić posle filma REALNA PRIČA predstavlja i seriju MAMA I TATA SE IGRAJU RATA! Premijera OVE JESENI na RTS!

Piše Dijana Maksimović Onima kojima se dopalo ostvarenje Gordana Kičića "Realna priča", obradovaće vest da će od jeseni gledati i...

Vuk Kostić – KORIDOR 92 je film o OBILIĆIMA 20. veka!

Glumac Vuk Kostić, uz nezaobilaznog Miloša Bikovića poslednjih godina obeležio je domaći TV program. Uz glavnu rolu inspektora Aleksandra Jakovljevića u hit...

IGRA SUDBINE 106. epizoda: Matija skida rukavice – ALEKSA MORA DA UMRE! Vreme je ZA PRLJAVU IGRU!

Još samo jedan dan deli nas od nastavka uzbudljivih dešavanja u seriji IGRA SUDBINE čiju 106. epizodu gledamo 7. jula na TV...

Drugo ime ljubavi 44. i 45. epizoda – utorak, 7. jul: Ko stoji iza sumnjivih smrti Karlovih žena?

Tamara nailazi na neočekivanu pomoć Irene, koja joj obećava da neće objaviti priču o sumnjivim smrtima Karlovih bivših žena.

Pala prva klapa serije BELEŽNICA! Stiže DOSIJE IKS na srpski način…

U koprodukciji Radio-televizije Srbije i Telekoma Srbije, izvršna produkcija “Košutnjak film” 6. jula je započela snimanje nove igrane televizijske serije “Beležnica”, čija...