Connect with us

Arhiva

Serija dana: Poldark (Epic Drama, 21.00)

Kada se početkom 2015. godine Aidan Turner pojavio na malim ekranima u ulozi naočitog Rossa Poldarka, osvojio je brojna srca i srušio rekorde gledanosti širom sveta. Kao najgledanija nova dramska serija na britanskome BBC-ju od te 2015. i najgledanija dramska serija na kanalu PBS nakon serija Downton Abbey i Masterpiece, Poldark je postao glavna tema […]

Published

on

Kada se početkom 2015. godine Aidan Turner pojavio na malim ekranima u ulozi naočitog Rossa Poldarka, osvojio je brojna srca i srušio rekorde gledanosti širom sveta. Kao najgledanija nova dramska serija na britanskome BBC-ju od te 2015. i najgledanija dramska serija na kanalu PBS nakon serija Downton Abbey i Masterpiece, Poldark je postao glavna tema društvenih mreža u celom svijetu.
Serija se bazira na prva dva romana Winstona Grahama o Poldarku. Za televiziju ih je adaptirala Debbie Horsfield, a režirali su je Edward Bazalgette i Will McGregor.

Godine 1783. Ross Poldark (Aidan Turner) vraća se svojim rudnicima u Cornwallu nakon što je tri godine proveo u vojsci, u koju je stupio kako bi izbegao optužbe za krijumčarenje. Zbog toga je morao ostaviti svoju ljubljenu Elizabeth (Heida Reed). Po povratku saznaje da mu je otac umro, da mu je nasleđe u rasulu, a Elizabeth se verila za njegovog bratića Francisa (Kyle Soller).

Ross spasi od napasnika devojku s ulice Demelzu (Eleanor Tomlinson) i isprva je angažuje kao sluškinju. Zahvaljujući njenoj pomoći i vlastitoj čeličnoj odlučnosti, Ross pokuša vratiti kontrolu nad rudnicima koje priželjkuje njegov suparnik, gramzivi i arogantni George Warleggan (Jack Farthing).

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement