Connect with us

FILM

Posle GET OUT i US, Jordan Peele oživeće CANDYMAN-a!

Published

on

Posle velikog uspeha sa prema nama zaista sjajnim filmom Get Out, a zatim i odličnim reakcijama na US (iako smatramo da je svet u toj proceni negde pogrešio, budući da je to nešto najgluplje što smo gledali) Oskarovac Jordan Peele vraća nam se sa rimejkom filma Candyman iz 1992. godine u kojoj je zapaženu rolu ostvario Klajv Oven.

Da li će mu treće sreća biti najveć tek ćemo videti. Ono što se za sada zna jeste to da će radnja novog Candymana biti smeštena u sadašnjost. Priča prati studentkinju završne godine koja je svoj istraživački rad usmerila ka istraživanju lokalne mitologije i legendi o misterioznom ubici Candymanu. Prema njegovom postojanju gaji veliku skepsu, sve dok ga slučajno, pet puta izgovarajući u ogledalu njegovo ime NE PRIZOVE. Tada počinje prava zabava.

Upravo na ovome zasnovana je i radnja prvog filma. Jednog od tri nastavka, pri čemu je jedino ovaj originalni zabeležio veći uspeh u horor žanru. Ono na čemu će Peele sa saradnicima raditi pripremajući rimejk jeste težnja ka tome da se publici ponudi nešto novo i drugačije.

https://www.youtube.com/watch?v=XROa2ZOqh8Q

„Obožavaoci horor filmova postali su toksični, jer ih malo toga danas može uplašiti. Smatram da je uloga modernih horor filmova da prestrave misli, a da ne ciljaju toliko na osnovne i najjednostavnije ljudske reakcije. Čini mi se da to više ne prolazi. Živimo u srašnom svetu. Gledaoci se moraju uplašiti onoga o čemu će ih film naterati da razmišljaju“, poručio je Peele, donekle otkrivajući čime će parirati u rimejku novog filma.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement