Connect with us

NE PROPUSTITE

Sluškinjina priča: 3. sezona od 26. jula na HBO

Published

on

Dugo očekivana treća sezona popularne serije “Sluškinjina priča” stiže 26. jula na kanal HBO. Dramski SF triler, nastao prema romanu Margaret Atvud, dočarava nam priču o životu u distopiji Gileada, totalitarnom društvu u nekadašnjim Sjedinjenim Državama. Gileadom, suočenim sa ekološkom katastrofom i naglim smanjenjem nataliteta, vlada fundamentalizam i militarizam koji želi da „vrati tradicionalne vrednosti“. Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu i deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija. U ovom zastrašujućem društvu, Fredova mora da balansira između Komandanata, njihovih okrutnih Supruga, služavki koje se zovu Marta, i drugih Sluškinja – gde svako može da bude špijun Gileada – samo sa jednim ciljem: da preživi i pronađe ćerku koja joj je oduzeta.

Foto HBO

Treća sezona će imati 13 epizoda, a obeležiće je otpor koji glavna junakinja pruža protiv distopijskog režima Gileada, u kojem se ponovo našla nakon što je na kraju druge sezone odlučila da ne pobegne u Kanadu sa svojom bebom. Sada će se boriti protiv režima u skoro nemogućim uslovima. Iznenađujući ponovni susreti, izdaje i putovanje u zastrašujuće srce Gileada prisiliće sve likove da zauzmu stav, vođeni jednom buntovnom molitvom: „Blagoslovena bila borba“.

Foto IMDb

U glavnim ulogama su Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski, Aleksis Bledel, Medlin Bruer, En Daud, O-T Fagbenle, Maks Mingela, Amanda Brugel, Samira Vajli i Bredli Vitford. Izvršni producenti serije su Brus Miler, Voren Litlfild, Elizabet Most, Danijel Vilson, Fren Sirs, Erik Tuhman i Majk Barker.

Foto IMDb

Serija „Sluškinjina priča“ osvojila je niz prestižnih nagrada, uključujući dva Zlatna globusa i čak 11 Emija!

Advertisement