Connect with us

Arhiva

Film dana: Divne kosti (FOX Life, 21.00)

Published

on

Duh ubijene devojčice pokušava da odvede svoju porodicu na pravi put.

Filmska ekipa koja stoji iza jedne od najuspešnijih filmskih franšiza u istoriji – Gospodar prstenova – ponovo se okupila kako bi snimila novo remek-delo: fantas­tičnu dramu „Divne kosti“. Devojčicu Suzi fantastično je odglumila nominovana za Oskara Saoirs Ronan, njene roditelje glume Mark Volberg i dobitnica Oskara Rejčel Vajs, a u ostalim ulogama pojavljuju se Oskarovka Suzan Sarandon i dobi­tnik Zlatnog Globusa Stenli Tući.

Radnja se događa 1973. godine u malom gradiću u Pensilvaniji gde 14-godišnja Suzi Salmon (Saorsi Ronan) živi sa roditeljima i mlađim bratom i sestrom. Njeno bezbrižno detinjstvo je brutalno prekinuto kada je u posebno sagrađenu jazbinu namami njen komšija Džordž Harvi (Tući). Suzi ubrzo nakon toga otkrije da više nije živa, odnosno da je pala kao žrtva Harvijevih izopačenih nagona.

Nakon toga odbija da pređe na „drugu stranu“ i umesto toga kao duh luta svetom na koji više nema nikakvog uticaja. Tako ne može da spreči da se njenim bolom obuzetim roditeljima raspadne brak, niti pomoći policijskom detektivu Fenermanu (Imperioli) da reši njeno ubistvo. U međuvremenu je njena mlađa sestra Lindzi (Mekajver) narasla, te tako postala predmet Harvijevog zanimanja.

Foto IMDb

Continue Reading
Advertisement