Connect with us

FILM

10 filmova koje u julu ne smete propustiti!

Published

on

Mada se činilo da će nas filmski distributeri ovog leta ostaviti praznih šaka, a bioskopske sale praznih stolica ispostavilo se da ćemo u julu imati pregršt zanimljivih naslova zbog kojih ćemo sigurno pažljivo isplanirati vreme. Evo nekih bioskopskih hitova koje ovog jula ne smete propustiti.

SPAJDERMEN – DALEKO OD KUĆE (4. JUL)

Država/Godina: USA/2019

Žanr: akcija, fantazija, avantura

Glumci: Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Zendaya, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders

Režiser: Jon Watts

Piter Parker odlučuje da se pridruži svojim najboljim prijateljima Nedu, Em Džej i ostatku ekipe na letnjem odmoru u Evropi. Međutim, njegov plan da zapostavi svoje superjunačke dužnosti na nekoliko nedelja, brzo se izjalovio kada je nevoljno pristao da pomogne Niku Fjuriju (Semjuel L. Džekson) u otkrivanju toga ko stoji iza napada misterioznih stvorenja koja šire haos širom starog kontinenta. Umesto mirnog razgledanja Venecije i Londona, čekaju ga obračuni sa novim neprijateljima, ukljućujući i Misterija (Džejk Džilenhal). Pred Spajdemenom je sada teška bitka jer u potpuno novim okolnostima mora da spasava svet i zaštiti svoje prijatelje, a očekuje ga i novi savez.

ORIGINALNI FRANCUSKI ŽIGOLO (4. JUL)

Dužina trajanja filma: 94 min

Država/Godina: Francuska/2019.

Žanr: komedija

Uloge: Kad Merad, Anne Charrier, Léopold Moati

Režiser: Olivier Baroux

Nakon što ga njegova bogata osamdesetogodišnja prijateljica ostavi zbog mlađeg muškarca, stari žigolo će uz pomoć nećaka morati da potraži i novu milionerku.

Francuzi su bez premca najbolji ljubavnici na svetu – istina ili mit? Ovo mišljenje među nežnijim polom nema naučno uporište, ali većina će se s njim složiti. Koja je to čarobna formula privlačnosti Francuza – da li je to njihov šarm i ležernost u kombinaciji sa stavom i onim neodoljivim ‘je ne sais quoi’ faktorom, koji im je usađen od rođenja, začinjeno s fatalnim i strastvenim nastupom koji jednostavno obara s nogu?

Tajnu njihove privlačnosti još uvek niko nije razotkrio, ali možda je saznate u najnovijem filmskom hitu “Originalni francuski žigolo”.

TABALUGA (4. JUL)

Dužina trajanja filma: 90 min

Država/Godina: DEU/2018

Žanr: animirani, porodični

Režiser: Sven Unterwaldt, Toby Genkel

Mladi zmaj, Tabaluga, živi sa ocem koji ga je usvojio, gavranom Kolkom na živopisnom Grenlandu. Kako nikada nije naučio da bljuje vatru, hitno mu je potrebna pomoć pravog, odraslog zmaja. Ali Tabaluga je poslednji primerak svoje vrste. Jedini drugar koga ima je brbljiva bubamara Bali. Jednog dana, Tabalugu i Balija namamiće na Island, na kome vlada zli gospodar Arktos. Kada tu upozna prelepu ledenu princezu Lili, desiće se ljubav na prvi pogled. Ona će odvesti Tabalugu da upozna Arktosa, ne sluteći da ovaj želi da uništi sve zmajeve, kako bi zaledio Grenland. Lili će pomoći Tabalugi i Baliju da pobegnu sa Islanda. Zahvaljujući snazi njihove ljubavi, Tabaluga će naučiti da bljuje vatru. Da bi osujetili Arktosov zli plan i spasili Grenland od njegove armije polarnih medveda, Tabaluga i Lili moraće da udruže snage i drže se zajedno, kao vatra i led.

ORTACI NA TOČKOVIMA (11. JUL)

Dave Bautista as Vic and Kumail Nanjiani as Stu in “Stuber.”

Dužina trajanja filma: 105 min

Država/Godina: USA/2019

Žanr: komedija, akcija

Glumci: Dave Bautista, Kumail Nanjiani, Betty Gilpin, Natalie Morales, Mira Sorvino

Režiser: Michael Dowse

Kada dobroćudni vozač Ubera po imenu Stu pokupi putnika za kog se ispostavi da je policajac, koji je na tragu brutalnom ubici, on upada u mučno iskušenje tokom kog očajnički pokušava da zadrži svoju pamet, svoj život i svoju ocenu od pet zvezdica. Akciona komedija 20th Century Fox-a, čiju režiju potpisuje Majkl Dauz, okupio je glumačku ekipu: Iko Juvejs, Natali Morales, Beti Gilpin, Džimi Tatro, Mira Sorvino i Karen Gilan.

PLEN (11. JUL)

Država/Godina: USA/2019

Žanr: horor, akcija, triler

Glumci: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson

Režiser: Alexandre Aja

Kada veliki uragan pogodi Floridu, Hali (Kaja Skoldelario) će ignorisati naređena za evakuaciju kako bi pronašla svog oca koji je nestao (Bari Peper). Ona ga nalazi teško ranjenog u njihovoj porodičnoj kući i njih dvoje ostaju zarobljeni, jer se voda od poplava sve brže širi. Kako ostaje sve manje vremena da se pobegne od snažne oluje, Hali i njen otac će otkriti da je voda koja nadolazi njihov najmanji problem.

KRALJ LAVOVA (18. JUL)

Država/Godina: USA/2019

Žanr: animirani, avantura, porodični

Glumci: Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, Seth Rogen

Režiser: Jon Favreau

Jedan od najomiljenijih animiranih filmova svih vremena “Kralj Lavova” dobio je svoju igranu verziju i u bioskope stiže u dve verzije, sinhronizovano i titlovano!

Diznijev „Kralj Lavova“, u režiji Džona Favroa, odvešće nas u afričke savane, gde je rođen budući kralj. Simba obožava svog oca, kralja Mufasu i srčano prihvata svoju kraljevsku sudbinu. Ali, ne raduju se svi u kraljevstvu rođenju novog mladunčeta. Skar, Mufasin brat i do tog trenutka naslednik prestola, ima druge planove. Borba za kraljevstvo obeležena je izdajom, tragedijom i dramom koja će se završiti Simbinim izgranstvom. Uz pomoć novih, neobičnih i zanimljivih prijatelja, Simba će morati da pronađe način da odraste i vrati ono što mu po rođenju pripada. Među fantastičnim glumcima koji su pozajmili glasove nalaze se i Donald Glover kao Simba, Bijonse Nouls Karter kao Nala, Džejms Erl Džons kao Mufasa, Čuitel Edžiofor kao Skar, Set Rogen kao Pumba i Bili Ajhner kao Timon. Koristeći nove i smele tehnike kako bi ponovo oživeli neke od najomiljenijih likova, sada na potpuno nov način, Diznijev „Kralj Lavova“ zarikaće u bioskopima od 18. jula 2019. godine.

PROJEKAT KOLIBRI (18. JUL)

Dužina trajanja filma: 111 min

Država/Godina: Belgija, Kanada/2019.

Žanr: triler

Uloge: Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård, Salma Hayek, Michael Mando

Režiser: Kim Nguyen

U ovoj modernoj epohi reditelj Kim Nguyen otkriva krajnje granice našeg sve digitalnijeg sveta. Rođaci iz Njujorka, Vinsent (Jesse Eisenberg) i Anton (Alexander Skarsgård) su igrači u visoko rizičnoj igri u kojoj se pobeda meri u milisekundama. A koji je njihov san? Da izgrade optički kabl između Kanzasa i Nju Džerzija koji bi ih učinio milionerima. Ali ništa nije jednostavno za ovaj čudan par. Anton je mozak operacije, Vinsent je prevarant i zajedno guraju jedan drugog, kao i sve druge do prelomne tačke s njihovom besmislenom avanturom. Neko ko im stalno staje na put je njihova bivša šefica Eva Tores (Salma Hayek), moćna i manipulativna koja se neće zaustaviti ni pred čim.

DEČIJA IGRA (25. JUL)

Dužina trajanja filma: 120 min

Država/Godina: USA/2019

Žanr: horor, triler

Glumci: Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry, Tim Matheson, Gabriel Bateman, Mark Hamill

Režiser: Lars Klevberg

Savremena verzija horor klasika iz 1988. godine, prati život samohrane majke Keren koja svom sinu Endiju poklanja lutku, potpuno nesvesna zla koje se u njoj krije.

LEDENA KRV – NASLEĐE (25. JUL)

Dužina trajanja filma: 91 min

Država/Godina: FRA, UKR/2019

Žanr: akcija, triler

Glumci: Jean Reno, Sarah Lind, Joe Anderson

Režiser: Frédéric Petitjean

Napeti triler o bivšem ubici koji je ceo svoj život proveo ubijajući. Sada ima priliku da spasi nečiji život, i to po cenu da izgubi sopstveni. Duboko u američkoj šumi, u kolibi uz jezero, živi legendarni ubica Henri, koji se izolovao od sveta kako bi zaboravio poslednjih 30 godina svog života. Dane provodi sam, pecajući uz jezero. Henriju ne treba ništa više od tišine oko njega i drveća prekrivenog snegom. Kada se ispred njegove kuće pojavi mlada povređena žena, Henri će morati da odluči hoće li rizikovati svoj život da bi je spasio.

HRABRI MALIŠAN 2 (25. JUL)

Dužina trajanja filma: 92 min

Država/Godina: FRA/2018

Žanr: animirani, avantura

Režiser: Hélène Giraud, Thomas Szabo

U odeljenju za pakovanje, u maloj fabrici kestenja koja je locirana u malom selu na jugu Francuske, gde se zima uskoro približava, Mališa, mlada i neustrašiva bubamara, slučajno je zarobljen unutar pošiljke spremne za slanje na Gvadalupe na Karibima. Njegov otac leti u tropski arhipelag u potrazi za svojim sinom. Kada tamo stigne, naš heroj mora da se suoči sa dvostrukim izazovom: da pronađe svog sina i spase dom svog novog prijatelja, karipske bubamare, čija kuća je ugrožena gradilištem. Srećom, on može da računa na pomoć svog prijatelja, crnog mrava, koji žuri da ga spase sa druge strane sveta.

Continue Reading
Advertisement