Connect with us

TV

Nove dokumentarne serije u julu na kanalu Viasat Nature

Published

on

DIVLJI SVET IZBLIZA (dokumentarna serija)

Od ponedeljka, 1. jula, premijerno svakog radnog dana u 21.00

Žanr: Dokumentarac / priroda

Godina: 2018

Sezona: 1

Broj epizoda: 12 x 30 min

Dolazak “smart” generacije telefona, go pro kamera i dronova promenio je način na koji se snimaju priroda i životinje. Ova emisija pružiće nam jedinstveni uvid u stvarni svet životinja sa kojima delimo planetu i imamo interakciju. Bićemo svedoci konflikata oko teritorije, parenja, lova i okupljanja. Postavićemo kamere po divljini širom sveta i otkrićemo životinjsko ponašanje za koje do sada niste znali. Naši neverovatni snimci oslikava spontane i često retke trenutke koje proučavaju i objašnjavaju vodeći svetski eksperti. Saznaćemo više o tome zašto slonovi jure kamione, videćemo strvoždere kako jure lovce, prostudiraćemo noćno ponašanje lisica u gradu i posmatraćemo velike sisare u bitkama za preživljavanje.

EKVATOR – LINIJA ŽIVOTA (dokumentarna serija)

Premijerno od nedelje, 7. jula, u 19.00

Žanr: Dokumentarac / priroda

Godina: 2018

Sezona: 1

Broj epizoda: 3 x 60 min

Ekvator obavija Zemlju trakom svetlosti dugačkom 40.000 kilometara i daje joj izobilje i neverovatnu prirodu. U tome, Ekvator prolazi kroz Afriku, Aziju i južnu Ameriku, kao i Atlantik, Pacifik i Indijski okean. Ekvator je u nauci poznat kao “kolevka života”, zbog toga što su sve vrste nastale u njemu. On se takođe naziva i “muzejem života”, budući da retko koji oblik života na njemu odumire. Sada, kako najtopliji region na našoj planeti postaje sve topliji, ekvatorski raj se menja. Istražujemo ove promene i otkrivamo fascinantnu lepotu ovog neverovatnog mesta na kome živi najveći biodiverzitet na Zemlji.

SUPER VETERINAR (5. sezona, drugi deo)

Od ponedeljka, 22. jula, premijerno svakog radnog dana u 16.10

Sa stotinama novih slučajeva svakog meseca, od zečeva sa slomljenim nogama do pasa koji imaju rak, bolnica Ficpatrik je jedna od najvećih i najboljih veterinarskih klinika na svetu, gde svaki slučaj životinje kojoj treba pomoć ima jaku ljludsku pozadinu. Pasionirani hirurg Noel Ficpatrik vodi tim od oko 100 medicinskih tehničara, fizioterapeuta i hidroterapeuta, sa nekoliko operacionih sala, bazena za rehabilitaciju, odeljenja za radiologiju. Nivo nege u ovoj bolnici zadovoljio bi i ljudske standarde. Super veterinar prati Noela i njegov tim, u toku nekoliko meseci, od francuskih buldoga koji se uče da ponovo hodaju, do pasa kojima su u noge ugrađene metalne šipke – upoznaćemo se sa najneobičnijim veterinarskim slučajevima i vlasnicima koji su, nakon obeshrabrujućih prognoza, ipak na kraju dobili lepe vesti.

Continue Reading
Advertisement