Connect with us

NE PROPUSTITE

Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta – od 28. avgusta na Nacionalnoj Geografiji!

Published

on

Gordon Remzi istražuje najudaljenije krajeve kulinarstva u novom serijalu Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta, koji će imati premijeru 28.08. u 21.55. Kuvar nagrađivan sa nekoliko Mišelinovih zvezda i zaljubljenik u takmičenje Ajronmen kreće na novu avanturu po svetu.

Od Perua, Laosa i Maroka, do Havaja, Aljaske i Novog Zelanda, Remzi će se voziti kroz doline, roniti u okeanima, penjati se kroz šume i planine u potrazi za kulinarskom inspiracijom. Hrana i avanture Remziju su dobro poznate. Njegov serijal iz 2010. “Gordonova velika avantura” prikazuje kuvara dok istražuje kulinarsku kulturu Indije i Jugoistoče Azije.

Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta prati Remzija dok se sastaje sa domorodačkim narodima po čitavom svetu da bi saznao što više o njihovim kulturama, jelima i ukusima svojstvenim svakoj destinaciji. Svaki sastojak koji ubere i svako jelo koje proba služiće kao inspiracija za njegovo jelo, koje predstavlja srž te kulture. Svaka epizoda završava se izazovom u kom Remzi, uz pomoć lokalnih majstora, sprema jelo za domoroce. Za Remzija, hrana čini kapiju za ulazak u određenu kulturu, a svaka avantura prolaz je u dušu ljudi i njihovog doma.

“Ovo je bilo neverovatno iskustvo, putujući neutabanim stazama sa National Geographic i sprijateljujući se sa lokalcima kako bismo naučili i podelili njihovu jedinstvenu tradiciju, jela i neverovatan napor koji je potreban da bi se došlo do potrebnih sastojaka.”, kaže Remzi. “Naučio sam više snimajući ovaj serijal, nego što sam naučio u poslednjih 10 godina.”

Avanture, kako kulinarske tako i ostale na koje Remzi odlazi, u premijernoj sezoni uključuju probijanje kroz gustu džunglu Laosa kako bi uzeo jaja mrava pletilja. Takođe, Gordon će roniti i kroz opasne vode tokom lova na puževe i džinovske vodene stenice, ali i na jegulje pomoću tradicionalnih maorskih tehnika na Novom Zelandu. Sarađivaće sa lokalnim skupljačima da bi ubrao najopasnije ulove na Mauiju, koristeći alate ručne izrade. Otići će i u lov kopljima, sa čuvenim roniocem na dah, Kimijem Vernerom na Havajima. Gledaćemo i penjanje po litici tokom mećave sa lokalnim skupljačem, kako bi pronašli začine, na Aljasci, zatim spuštanje konopcem niz vodopad kako bi upoznao lovce na pečurke u Maroku, kao i niz liticu u potrazi za crvima u kaktusu, koji se u Peruu smatraju delikatesom.

Serijal će se emitovati u 172 države na 43 jezika. Studio “Ramsay” producent je serijala Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta. Dodatne epizode serijala naručene su pre premijere, a snimanje će se nastaviti kasnije ove godine.  

Continue Reading
Advertisement