Naslovna NE PROPUSTITE Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta – od 28. avgusta na Nacionalnoj Geografiji!

Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta – od 28. avgusta na Nacionalnoj Geografiji!

Gordon Remzi istražuje najudaljenije krajeve kulinarstva u novom serijalu Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta, koji će imati premijeru 28.08. u 21.55. Kuvar nagrađivan sa nekoliko Mišelinovih zvezda i zaljubljenik u takmičenje Ajronmen kreće na novu avanturu po svetu.

Od Perua, Laosa i Maroka, do Havaja, Aljaske i Novog Zelanda, Remzi će se voziti kroz doline, roniti u okeanima, penjati se kroz šume i planine u potrazi za kulinarskom inspiracijom. Hrana i avanture Remziju su dobro poznate. Njegov serijal iz 2010. “Gordonova velika avantura” prikazuje kuvara dok istražuje kulinarsku kulturu Indije i Jugoistoče Azije.

Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta prati Remzija dok se sastaje sa domorodačkim narodima po čitavom svetu da bi saznao što više o njihovim kulturama, jelima i ukusima svojstvenim svakoj destinaciji. Svaki sastojak koji ubere i svako jelo koje proba služiće kao inspiracija za njegovo jelo, koje predstavlja srž te kulture. Svaka epizoda završava se izazovom u kom Remzi, uz pomoć lokalnih majstora, sprema jelo za domoroce. Za Remzija, hrana čini kapiju za ulazak u određenu kulturu, a svaka avantura prolaz je u dušu ljudi i njihovog doma.

“Ovo je bilo neverovatno iskustvo, putujući neutabanim stazama sa National Geographic i sprijateljujući se sa lokalcima kako bismo naučili i podelili njihovu jedinstvenu tradiciju, jela i neverovatan napor koji je potreban da bi se došlo do potrebnih sastojaka.”, kaže Remzi. “Naučio sam više snimajući ovaj serijal, nego što sam naučio u poslednjih 10 godina.”

Avanture, kako kulinarske tako i ostale na koje Remzi odlazi, u premijernoj sezoni uključuju probijanje kroz gustu džunglu Laosa kako bi uzeo jaja mrava pletilja. Takođe, Gordon će roniti i kroz opasne vode tokom lova na puževe i džinovske vodene stenice, ali i na jegulje pomoću tradicionalnih maorskih tehnika na Novom Zelandu. Sarađivaće sa lokalnim skupljačima da bi ubrao najopasnije ulove na Mauiju, koristeći alate ručne izrade. Otići će i u lov kopljima, sa čuvenim roniocem na dah, Kimijem Vernerom na Havajima. Gledaćemo i penjanje po litici tokom mećave sa lokalnim skupljačem, kako bi pronašli začine, na Aljasci, zatim spuštanje konopcem niz vodopad kako bi upoznao lovce na pečurke u Maroku, kao i niz liticu u potrazi za crvima u kaktusu, koji se u Peruu smatraju delikatesom.

Serijal će se emitovati u 172 države na 43 jezika. Studio “Ramsay” producent je serijala Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta. Dodatne epizode serijala naručene su pre premijere, a snimanje će se nastaviti kasnije ove godine.  

Čekirajte Obavezno

Igra sudbine 118. epizoda – četvrtak, 30. jul (Prva, 21.10): Sledi VELIKI ŠOK! Pančeta će saznati KO JE JOVAN ŽILIĆ – ŽILE! Evo...

Pročitajte još Mima Karadžić za FILM i TV OTKRIVA: NEĆU više da snimam u CRNOJ GORI! A evo i ZAŠTO…

OTKRIJTE sva proročanstva SIMPSONOVIH – Od pametnih telefona do KORONA virusa! I to nije SVE…

Piše Jovana Vukašinović “Simpsonovi” su na male ekrane stigli još 1989. godine i od tada su iz godine u...

HIT! Zvezda filma AVATAR u BEOGRADU! U srpskoj prestonici SNIMA NOVI FILM! Evo o kome je reč…

Holivudski hit horor film „Ne diši“ uskoro dobija nastavak. Vest o nastavku oduševila je mnoge, ali će ljubitelje ovog žanra u Srbiji...

HIT! Dejan Stanković postao GLUMAC! Dobio VELIKU ulogu u seriji DRIM TIM! A evo i KOJU!

Naš poznati fudbaler Dejan Stanković dobio je ulogu u novoj seriji u režiji Dejana Zečevića - Drim tim. Snimanje serije planirano je...

Drugo ime ljubavi 79. i 80. epizoda – utorak, 28. jul: Tamari je POZLILO nakon drame sa ocem!

Filip neguje Valentinu nakon što je slučajno ispustio teg na njenu nogu. Ona nije svesna koliko je on zaljubljen u nju, a...