Connect with us

TV

Zvezdane staze: Pikard – Konačno otkrivena radnja serije! Ali pre toga – strip i roman!

Published

on

Duže od pola veka generacije poklonika naučne fantastike kao TV žanra i stripa, odrastaju uz junake kultnih Zvezdanih staza. Posebno mesto u tom univerzumu zauzima neponovljivi kapetan Pikard, verovatno najveći svemirski oficir svih vremena. Upravo njegov lik i delo dobili su posebnu seriju koju sa velikim nestrpljenjem očekuje cela zemaljska saj-faj populacija, a ovog puta donosimo vam neke novosti koji će „zabiberiti“ ovaj epski događaj.

Naime, posle komikona u San Dijegu mnoge stvari u svetu televizije postale su jasnije, pa i pojedinosti o predstojećoj seriji Zvezdane staze: Pikard, čija nas premijera očekuje 2020. Ono što do sada znamo o radnji serije nije mnogo, ali sasvim je dovoljno da naslutimo pravac u kom će se serijal kretati.

Sve se odvija 20 godina nakon događaja u filmskom nastavku Nemesis. Pikard je penzionisan i uživa u samoći u svom vinogradu u društvu psa Broj Jedan. Ipak, pojavljivanje misteriozne mlade žene koju proganjaju lovci na ucenjene glave pokreće niz događaja koji Pikarda vraćaju u središte aktivnosti penzionisanog svemirskog putnika pretvaraju u poznatog nam heroja koji je nekada ratovao sa Borgom širom Univerzuma.

Međutim, to nije sve. Seriji će prethoditi trodelni strip „Odbrojavanje“ kao uvod u seriju, a zatim i roman „Poslednja najbolja nada“ koji će nam reći nešto više o novim junacima serije.

Ove pikanterije očekuju nas već u januaru, a zatim sledi i premijera serije.  

Continue Reading
Advertisement