Connect with us

TV

HIT! Otkriveno koliko zarađuju junaci serije BH90210: Zvezde rade za “siću”!

Published

on

Ovih dana u Holivudu, ali i širom sveta, svi pričaju o povratku serije BH90210 na mali ekran. Nostalgija za junacima najpopularnije tinejdž drame iz devedesetih godina prošlog veka urodila je plodom. Prva epizoda koja je emitovana prošle nedelje uspela je na svim platformama da prikupi čak 6.1 miliona gledalaca. Veliki uspeh za FOX, budući da je BH90210 proglašen za najgledaniju letnju seriju ove televizije u protekloj deceniji. Dobar rejting, međutim, ne znači i basnoslovnu zaradu. Bar ne za popularnu sedmorku iz “Beverli hilsa”.

Izvori bliski produkciji otkrili su za američke medije da su Shannen Doherty (Brenda), Jason Priestley (Brendon), Jennie Garth (Keli), Tori Spelling (Dona), Gabrielle Carteris (Andrea), Brian Austin Green (Dejvid) i Ian Ziering (Stiv) dobili ček od 70.000 dolara po epizodi. Odnosno, za šest epizoda prve sezone zaradili su “samo” 420.000 dolara. Isti izvor dodaje da su Tori Speling i Dženi Gart na ovu sumu dobile po 90.000 dolara kao kreatori serije. Džejson Prisli je, takođe, dobio bonus od 46.000 dolara za režiju jedne epizode.

Mala zarada najvećih TV ikona devedesetih godina iznenadila je holivudske agante, koji su očekivali da će za pokretanje legendarne serije glumci dobiti honorar od bar šest nula. Poređenja radi, četiri originalne zvezde sitkoma “Vil i Grejs” naplatile su svoj angažman u povratničkoj prvoj sezoni 250.000 dolara po epizodi. Za drugi i treći ciklus uspeli su da povećaju honorar na 350.000 dolara po nastavku.

Ima i onih koji smatraju da je čuvena sedmorka sa Beverli hilsa pametno odigrala, te da s razlogom nije tražila veliki honorar. Ubeđeni da će njihova serija postati hit, Šenen, Džejson, Dženi, Tori, Gabrijel, Brajan i Ijan planiraju da prilikom pregovora za snimanje druge sezone dobro unovče svoju “vaskrslu” slavu. Hoće li u tome uspeti – saznaćemo uskoro. U drugoj epizodi, koja je prikazana u četvrtak, nisu se baš proslavili. Premijerno na kanalu FOX gledalo ih je 2.5 miliona gledalaca (prošle nedelje bilo ih je 3.8). Ostaje nam da vidimo koliko će ih “skupiti” na preostalim platformama. Tori i Dženi navijaju za nastavak snimanja. Poručuju da imaju priča na pretek, koje bi sa fanovima volele da podele. Međutim, naručioci serije FOX i studio CBS zasad mudro ćute.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement