Naslovna FILM Prevarantkinje sa Vol Strita – Zlatna karta Dženifer Lopez za još zlatnijeg...

Prevarantkinje sa Vol Strita – Zlatna karta Dženifer Lopez za još zlatnijeg OSKARA!

Ako vam Majka Zmajeva, premoćna Emilija Klark, planetarno obožavana heroina Igre prestola tako slatkog britanskog akcenta, na dodeli Emija udeli kompliment u fazonu „Razvalila si sa najnovijim filmom“, onda nema sumnje – razvalila si. I upravo to dogodilo se vatrenoj latini Dženifer Lopez koja nas je glumom, a i ritmom vrelih i nestašnih kukova, u filmu Prevarantkinje sa Vol Strita doslovno – razvalila.

Spektakl do gole kože!

Spektakl je bio očekivan. Ali tih razmera – nikako. Od onoga na šta smo navikli kada je o filmovima Džej Lo, a to je uvek solidan bioskopski hit, ovog puta dobili smo, kako sve kritike slute – pretendenta na Oskara. I to ne za film godine, već upravo za glumu glavne, odnosno, oprostite – sporedne glumice, budući da je producentkinja Prevrantkinja (Džej Lo, naravno) svoju malenkost stavila u senku glumice Konstance Vu. Sigurni smo, ne slučajno.

Od prvog trenutka, kada je na bini pored šipke više svučena nego obučena, i sa milimetarski tankom trakicom među oblinama najskuplje zadnjice na svetu, izdominirala kadrovima u nizu, kupajući se u novcu, požudi i muškom obožavanju sa one i ove strane kamere, Dženi je dokazala da u njoj čuči ozbiljan glumački talenat. Vidljiv i pored svega ostalog što je u „Prevarantkinjama“ na njoj bili itekako u vidljivo. Sa 50 godina, na tim „vidljivim“ delovima – svaka čast. A kada je reč o onome čime je Lopezova iznenadila ceo svet i učinila da kritika bude istorijski jednoglasna u nameri da je ovenča Oskarom mogla bi se napisati disertacija.

Sirova moć vrele latine

Ako bismo razmišljali o jednoj reči koja bi najbolje opisala to „nešto“ čime nas je ova muzička pop zvezda kupila sa Prevarantkinjama, onda je to svakako – moć. U svakom trenutku. Dok se uvija oko šipke i sama izvodi svaki pokret koji ste videli filmu, preko surove dominacije kada gola u bundi na krovu zgrade kulira u cigaru, do trenutka kada se kupa u novcu, „peca“ bogataše po separeima njujorških uglednih klubova ili ceo svoj život daruje ćerki i prijateljima, Dženifer ne dopušta sebi kao glumici, ali ni kao producentkinji ni najmanji propust. Ostatak devojaka savršeno je uklopljen u istinitu priču na koju je kupila ekskluzivna prava.

Ukratko, Prevarantkinje, koliko god naizgled bile lagane, holivudski pitke i komercijalne očitale su lekciju mnogim daleko pompeznije najavljivanim blokbasterima, među kojima je i AD ASTRA Breda Pita. Do te mere, da ove godine uz „Bilo jednom u Holivudu“ mi i ne vidimo ozbiljnijeg kandidata za Oskara.

A koliko je istinita Dženiferina istinita priča?

Iznenadićete se barem koliko i mi, ali gotovo sve što smo videli u filmu apsolutno je identično stvarnim događajima na kojima je film zasnovan. Osim toga što je Ramona bila Samanta (Barbaš), koja je u stvarnosti već bila penzionisana striptizeta kada je započela biznis „pecanja“ (zbog ovog odsstupanja Samanta je tužila produkciju filma i Dženifer Lopez), sve ostalo je potpuno isto kao i u filmu.  I zbog toga sledi još jedan plus za Prevarantkinje. Krajnji utisak je da se Dženifer od početka do kraja svojski potrudila da publici, ali i kritici podari film koji će pamtiti, a na kraju i nagraditi, naravno, Oskarom. Da li će joj se trud isplatiti, otkrićemo narednih meseci.

Čekirajte Obavezno

Film “REALNA PRIČA” pretočen je u seriju “MAMA I TATA SE IGRAJU RATA” – na programu RTS od 17. oktobra.

Dogodovštine porodice Radisavljević koju je publika upoznala u filmu "Realna priča" nastavljaju se, a kreator serije i glavni glumac Gordan Kičić poručuje...

IGRA SUDBINE 151. epizoda – petak, 25. septembar: ŠOK! Ada pravi SAČEKUŠU Sofiji i LUKI u MATIJINOJ SOBI! GOTOVI SU!

Pročitajte još Igra sudbine 150. epizoda – ŠOK! Policija hapsi JELENU! Tićin život je u OPASNOSTI! Konačno je došlo...

Igra sudbine 150. epizoda – ŠOK! Policija hapsi JELENU! Tićin život je u OPASNOSTI!

Još jedno uzbudljivo veče uz seriju Igra sudbine proteklo je kao i uvek - žestoko. Bilo je tu svega, i intrige, i...

Urgentni centar 6. epizoda – četvrtak, 24. septembar: Mašan Lekić juri SERIJSKOG SILOVATELJA!

Dr Sara Kolarov primećuje da je Nina Nikčević uznemirena, i tada joj Nina saopštava da je izgubila bebu, usled spontanog pobačaja. Taj...

Tate 95. epizoda – četvrtak, 24. septembar: Miona zatiče Vladu i Simče KAKO SE LJUBE! (PRVA, 20.00)

PROČITAJTE JOŠ Igra sudbine 150. epizoda – četvrtak, 24. septembar: ŠOK! Sofija umesto VUKAŠINA zapošljava SVOG ČOVEKA! A evo i koga…