Connect with us

TV

EKSKLUZIVNO ZA FILM I TV: Zvezda Dauntonske opatije o novoj seriji RAT SVETOVA! Od 31. oktobra samo na FOX!

Published

on

Još dve nedelje dele nas od premijere dugo najavljivanog serijala Rat svetova, koji na FOX kanalu pratimo od 31. oktobra. Reč je kao što znamo o novoj ekranizaciji Velsovog romana, čija je radnja smeštena u 21. vek, za razliku od originalnog dela, ali i BBC-ijeve serije čija nas premijera, takođe, uskoro očekuje. Zvezda popularne britanske TV sage Dauntonska opatija Elizabet MekGovern u ekskluzivnom intervjuu za FILM i TV otkriva da FOX-ov Rat svetova nije još jedna priča o vanzemaljcima i apokalipsi, već o običnim ljudima suočenim sa nezamislivim užasom.

„Ono što sam zaista obožavala kod ovog projekta bila je želja scenarista i producenata  da razgovaramo o sudbinama običnih ljudi suočenih sa katastrofom koja preti životu na Zemlji.“ objašnjava Elizabet MekGovern dodajući da serija vešto prikazuje psihološke odlike svakog od likova, ali i ljudske reakcije u najtežim trenucima kroz koje spoznajemo ko smo i koje je značenje odnosa koje gajimo prema najbližima u svetu koji nestaje .

„Producente serije zaista zanimaju likovi. Za mene je to daleko fascinantnije od gledanja napada vanzemaljaca iz svemira. Žanr naučne fantastike pun je filmova i serija te tematike. Tu je reč o saj-faj spektaklima. Rat svetova svodi se na unutrašnje sukobe koji pred svakog od nas postavljaju čuveno pitanje – biti ili ne biti“, smatra zvezda predstojećeg hit serijala, i dodaje da nikada nije imala priliku da odigra sličnu ulogu.

„Ovo je za mene bio veliki izazov jer nisam imala iskustva sa serijama nalik ovoj. Ipak, ono što im se dopada kod „Rata svetova“ jeste to što su režiseri insistirali na realnom pristupu. Mi nismo superheroji koji se bore protiv vanzemaljaca . Priča je mnogo složenija i inteligentnija od toga“ – zaključuje zvezda Dauntonske opatije.

Continue Reading
Advertisement