Connect with us

Featured

ROB LOU o radu na serijama 911 i 911: Teksas – Bila mi je čast igrati američkog heroja!

Published

on

Jedna od najuspešnijih dramskih serija kanala FOX “911” u svom spinofu 911: Teksas proširuje radnju na teksaški grad Ostin, i u novim avanturama Roba Loua koji nam dočarava odvažnog vatrogasca Ovena Stranda ujedinjuje sa glumicom Liv Tajler, odnosno neustrašivom šeficom tamošnje hitne pomoći Mišel Blejk.

Pre skoro 20 godina, Oven Strend (Rob Lou) bio je jedini preživeli iz svoje vatrogasne ekipe 11. septembra. Nakon napada, Oven je imao nezavidan zadatak da ponovo izgradi svoju stanicu. Nakon što se slična stvar dogodila u vatrogasnoj stanici u Ostinu, Oven, zajedno sa svojim sinom T.K. (Ronen Rubenstajn), takođe vatrogascem, pokušava da prenese svoju životnu filozofiju i vatrogasno znanje u Teksas, kako bi počeo ispočetka.

Oven je uzbuđen zbog života u velikom gradu, ali u dubini duše, bori se sa tajnom koju krije od sveta. Tajnom koja bi mogla da okonča njegov život. Glumac Rob Lou otkriva nam koji su to najveći izazovi sa kojima će se Oven susresti u Ostinu.

– Oven upoznaje genijalnu, ali uvrnutu šeficu hitne pomoći Mišel Blejk (Liv Tajler) i policajca Karlosa Rejeza (Rafael Silva). Počinje da okuplja novu ekipu različitih profila za Vatrogasnu stanicu 126, uključujući i Mardžanu Marvani (Nataša Karam), zavisnicu od adrenalina, opakog vatrogasca i muslimanku. U ekipi je i Pol Strikland (Brajan Majkl Smit), transrodni muškarac vatrogasac, koji je odlučio da se preseli na posao u Čikago i ima moć zapažanja poput Šerloka Holmsa. Poslednji član ekipe je neiskusni vatrogasac Mateo Čavez (Džulijan Vorks).   Ovenov najveći izazov mogao bi biti Džad Rajder (Džim Parak). Džad je kauboj osoran do srži, a oženjen je sa Grejs (Sijera Meklejn), operaterom za hitne slučajeve. Džad se bori sa posttraumatskim stresnim poremećajem i razmatra da li bi ikada ponovo mogao da bude vatrogasac kakav je nekada bio.

Kako ste doživeli Ovena kada ste prvi put pročitali scenario?

Kada su mi predstavljali lik koji glumim u seriji opisali su mi Ovena kao atletu, avanturistu i hrabrog i odvažnog vatrogasca kom je veoma važna nega kože. Moj odgovor je bio – pa znam tog čoveka ceo moj život. Vi ste upravo opisali mene. Osim što nisam vatrogasac (smeh). Šalu na stranu, reč je o klasičnom dihotomnom liku koji je sa jedne strane prototip onoga što smatramo alfa mužjakom, a sa druge ima snažnu narcisoidnu crtu. Ima sjajnu harizmu i uvek je taj koji pokreće akciju i u centru je pažnje, a sa druge strane veoma je zabrinut za pravdu i to da na kraju svako dobije ono što mu pripada.

Koji je bio najveći izazov rada na seriji 911: Texas, i uopšte 911 franšizi?

Postoji snažna emotivna strana mog lika, budući da je on jedini vatrogasac iz njegove stanice koji je preživeo 11. septembar. To određuje svaki njegov budući korak i odluku. Za mene je bila veoma velika čast odigrati jedan takav lik i odati poštovanje svim onim ljudima koji su proživeli taj zastrašujući dan na način na koji je to učinio Oven, i koji su svako svojim iskustvom i sposobnostima doprineli da se lkaše izborimo sa onim što je usledilo. Takođe, uloga je bila i fizički zahtevna s obzirom na to da me je koštala jednog slomljenog rebra i da sam zahvaljujući njoj doživeo neverovatne egzibicije koje nikada u normalnom životu ne bih iskusio. Ovo je jedna od onih serija koje vam ne dozvoljavaju da sedite u zapećku, već vas bacaju u „centrifugu“, i psihički i fizički.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement