Connect with us

NE PROPUSTITE

S TAMAROM U AKCIJI: Nova TV sezona od 6. marta na RTS 1 od 21.00

Published

on

U predstojećoj,  devetoj TV sezoni serijala i humanitarnog projekta “S Tamarom u akciji”  ekipa autorke Tamare Grujić sprovodiće akcije pomoći na teritoriji Vojvodine  a kao što je već najavljeno- renoviraće i kuću u Sremskoj Kamenici, koju je Nurdoru za obolelu decu, poklonila porodica Zorana Kocića iz Novog Sada. Prva emisija devete TV sezone je na programu u petak, 6. marta na RTS1 u 21 sat.

Ekipa Tamare Grujić pomagaće porodicama u Somboru, selu Zasavica (Sremska Mitrovica), Perlezu (Zrenjanin), Bačkom Petrovcu, Novom Bečeju, Opovu, selu Sviloš (Beočin), Subotici, Hetinu (Žitište),Erdeviku (Šid).

Tim serijala ovih dana već uveliko sprovodi i snima prve akcije.

Tamara Grujić, autorka nacionalnog humanitarnog projekta i TV serijala “S Tamarom u akciji”: “Prethodnu, osmu sezonu, završili smo sa ukupno 104 snimljene epizode, odnosno 104 sprovedene humanitarne akcije. Nastavljamo dalje, sa mnogo dobre volje i izuzetno motivisani da doprinesemo unapređenju životnih uslova naših žitelja na teritoriji severa Srbije. Kao i svaki put, najodgovorniji deo ovog projekta je selekcija porodica kojima ćemo pomagati. Uverena sam da smo tu fazu našeg humanitarnog projekta i u 9. Tv sezoni obavili na najbolji mogući način.

S obzirom da su, osim akcija kroz emisije “S Tamarom u akciji”  naši gledaoci navikli da uživaju i u snimcima prirodnih lepota i znamenitosti Srbije (odnosno- navikli smo vas da se pentramo po planinama, pećinama, da prikazujemo divne prerasti istočne Srbije)- teritoriji Vojvodine smo drugačije pristupili. Bazirali smo se na odnose među ljudima, običaje i naravno – predstavljanje gastronomsko- kulinarskih specifičnosti  tog kraja naše zemlje. A ono što krasi svaku epizodu devete sezone su neverovatna ljubaznost, predusretljivost  i dirljivo poštovanje lokalne samouprave i komšija prema našoj ekipi. Na svakom “gradilištu” gotovo samoinicijativno su nam stizali brojni ljudi, majstori koji su se nudili da nam se priključe i pomognu oko svega što smo radili. 

Ima noviteta i u vezi sa muzikom u 9. sezoni:  Rambo Amadeus, autor muzike za špicu serijala, bio je posebno stvaralački inspirisan za naredne dve sezone, posvećene Vojvodini.  Čak je kupio i tamburicu, pa je muzicirao danima u studiju (komentarišući „Nisam ni znao da ovo umem da radim“). Ove sezone, emisije ćemo počinjati njegovom „baladom“ sa tamburaškim orkestrom a tu numeru Rambo Amadeus nazvao je „Vojvodjanski Lenard Koen“. 

Prošle jeseni autorka projekta Tamara Grujić i njen tim, zajedno sa Radio-televizijom Srbije obeležili su značajno postignuće, jubilej:  stotu snimljenu epizodu.

Prethodnu, 8. TV sezonu emisije, Tamarina ekipa završila je sa ukupno 104 snimljene epizode, odnosno 104 sprovedene humanitarne akcije.

„Od februara 2016. do sada, unapređeni su životni uslovi za 99 porodica (sa teritorije severa Kosova- 12 porodica, u južnoj Srbiji- 28 porodica, istočnoj- 26 porodica, u zapadnoj Srbiji  -14 porodica a u centralnoj Srbiji i Šumadiji pomogli smo da bolje živi 21 porodica…)  Renovirano je ukupno vise od 8.300 kvadrata životnog prostora, donirano 20 plastenika, obrađeno oko 2500 hektara zemlje, a desetoro ljudi je dobilo stalan posao.“ ističe Tamara.

U okviru specijalnih projekata, tim serijala “S Tamarom u akciji” Tamare Grujic je renovirao i Hemato- onkološko odeljenje Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, urađena su dva stambena prostora za boravak šestoro obolelih od cerebralne i dečije paralize u Užicu (u okviru programa „Živeti uz tuđu negu i pomoć“) i kompletno su renovirane čak tri seoske osnovne škole, na teritoriji opština Knić, Vranje i Pirot.

Od početka emitovanja, 2016. godine- TV emisija „S Tamarom u akciji“ na RTS1,  gotovo kontinuirano tokom četiri i po godine ostvaruje vrlo visoke rezultate gledanosti: prosečna gledanost premijernih epizoda iznosi  1.350.000 gledalaca po epizodi, sa prosečnim rejtingom 10.

Prva emisija devete TV sezone je na programu u petak, 6. marta 2020, na RTS1 u 21 sat.

TV format „S Tamarom u akciji“ je jedna je od najgledanijih i najuspešnijih televizijskih emisija jer osim humanitarnih akcija, koje se uspešno sprovode,  na pravi način promoviše istinske ljudske i životne vrednosti, ukazuje na značaj porodice, slavi život, afirmiše zajedništvo i solidarnost, brižljivo akcentujući sve aspekte kojima se čuva i gradi naš nacionalni identitet.

Continue Reading
Advertisement